Annons:

Sesemann och Ekbergh startar ny onlineresebyrå

Internetentreprenörerna Mattias Sesemann, Stephan Ekbergh och Marcus Alderbäck planerar att starta en online resebyrå med Brasilien, Ryssland, Kina och övriga Asien som marknad.

– Det som skiljer oss från konkurrenterna är att vi är en helt virtuell organisation. Den enda anställda kommer att vara vd:n Anders Bäck, säger Mattias Sesemann, som grundade resebyrån Travelpartner.
Bokningssystemen är redan uppe och rullar för tester och nätresebyrån ska testas på den tyska marknaden i maj för att kontrollera att alla system fungerar. Vilken domän det blir är ännu inte bestämt.
– Målsättningen är att nå 10 000 bokningar år 2016.

Hur ska ni lyckas konkurrera med de stora globala online- resebyråerna?
– Vi har ingen egen personal. Allting läggs ut på andra. Om vi lyckas kan vi växa snabbare än med en traditionell organisation.

Ryssland, Kina och Brasilien är väldigt olika marknader. Blir det inte svårt?
– Det är sant att de fungerar olika. Särskilt på betalområdet. När Rysslands online-marknad är en kontantekonomi så sker all betalning i Brasilien på avbetalning. Köper du ett par skor kostar de 10 dollar i månaden.
Webbplatserna kommer att byggas med responsiv webbdesign för att fungera bra på både mobiler och surfplattor.
Mattias Sesemann vill inte avslöja hur många miljoner samarbetspartnerna investerar i projektet.
– Fungerar det går det alltid att ta in extern finansiering senare.
Det är en grupp erfarna och framgångsrika entreprenörer som samlats kring projektet som går under arbetsnamnet Tomtom. Mattias Sesemann fick 29,5 miljoner kronor när Etraveli år 2010 köpte Travelpartner för 227 miljoner kronor. Marcus Alderbäck var med och startade online- resebyrån MrJet och driver idag teknikleverantörsföretaget MrOrange. Stephan Ekbergh var också involverad i MrJet och startade sedan nätresebyrån Travelstart. Han sålde för några år sedan sin nordiska online-verksamhet till Etraveli och fokuserar nu på Travelstart i Afrika, där han bor med sin familj i Kapstaden.
Att fokusera på Asien och Sydamerika är logiskt. Tillväxten i antal resor beräknas bli dubbelt så hög i Sydamerika (+6 %), tre gånger så hög i Asien (+9 %) än i Europa (+3-4 %) under 2014, enligt World Travel Monitor.

Kommentarer är stängda.

Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024