Annons:

Subwaykedjan kan komma att säljas

Subway – en av världens största restaurangkedjor, undersöker nu möjligheterna till en försäljning. Text: Janne Sundling

”Subway, har mer än 20 000 platser i USA, vilket gör dem större än till och med McDonald”

Beskedet på tisdagen bekräftar tidigare rapporter om att det Milford, Connecticut-baserade företaget söker potentiella friare. Bloomberg News rapporterade förra månaden att i en affär skulle företaget kunna värdertas till mer än 10 miljarder dollar.

Företaget, som har cirka 37 000 franchisedrivna platser i mer än 100 länder, sa att 2022 var ett ”rekordår” och det hade haft åtta kvartal i rad med positiv försäljningstillväxt.

Subway ställs mot stora restaurangkedjor, som McDonalds och Burger King.

Subway sa tidigare denna månad att det ”säkerställer att alla restauranger i hela systemet är på rätt plats, format och image och drivs av rätt franchisetagare som har resurserna och passionen för att vara en del av varumärkets transformationsresa.” 

Kedjan rapporterade en ökning med 9,2 procent av försäljningen i under året. Som jämförelse redovisade McDonald’s en tillväxt på 10,9 procent i förra året, medan Starbucks expansion var 6,8 procent

Subway, har mer än 20 000 platser i USA, vilket gör dem större än till och med McDonalds.  

Företagets affärsmodell har varit föremål för kritik av dess franchisetagare, som anklagar det för att öppna nya platser i närheten av andra, vilket begränsar potentiella försäljning och vinst.

I sitt pressmeddelande den 2 februari som tillkännager 2022 års resultat, sa Subway att de ”fokuserar på strategisk varumärkestillväxt för att öka franchisetagarens lönsamhet och skydda varumärkets position på marknaden.”

2 kommentarer

  1. Niklas: Söker Subway "friare"? Det låter som ett skrivfel...
    • Travel News: Det är poesi. Vore vi en seriös affärstidning skulle vi skriva nya starka ägare. Men nu är vi en poetisk sådan.
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Clarion Hotel Post söker Food & Beverage Director
Sista ansökningsdag:
28 maj 2024