Annons:

Klimatprotest på Bromma flygplats

Klimataktivister genomför en aktion på Bromma flygplats i Stockholm, uppger polisen. Aktivisterna har bland annat limmat fast sig i flygterminalen och tagit sig upp på taket. Man har också blockerat en entré.

Polisen uppger att flygtrafiken inte ska ha drabbats av några förseningar till följd av händelsen.

– Det har fått till följd att flygplatsen har öppnat en annan entré i stället, säger polisens presstalesperson Daniel Wikdahl till TT.

Mellan 50–70 personer uppges delta i aktionen, som har pågått sedan 16-tiden.

Polisen uppger att flygtrafiken inte ska ha drabbats av några förseningar till följd av händelsen.

Vid 18.15 hade polisen avvisat de allra flesta av aktivisterna.

– Det kommer bli en hel del rapporter. De som befunnit sig på taket är rapporterade för olaga intrång, sedan har vi flera misstänkta för ohörsamhet mot ordningsvakter, säger Daniel Wikdahl.

En kommentar

  1. Flygkonsult: Nu börjar de här klimataktivisterna blir riktigt påfrestande eftersom de inte tillför någonting. När skall de börja verkligen lära sig vad som redan har gjorts och som kommer inom en väldigt snar framtid för flyget? Om de slutade upp med att kaxigt och dessutom otrevligt tillbakavisa alla väl kända fakta om flygbranschen och flygets påverkan på miljön och istället sätter sig ner i skolbänken och verkligen lyssnar på dagens klimatfakta om flyget så vore det väldigt klädsamt för alla.
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Clarion Hotel Post söker Food & Beverage Director
Sista ansökningsdag:
28 maj 2024