Annons:

Annons:

Apollo öppnar sitt första träningshotell i Norden

Idag lanserar Apollo sitt första nordiska Apollo Sports-hotell: Royal Park STHLM. Det nya träningshotellet ligger i Hagaparken i Stockholm och erbjuder ett stort utbud av träning, återhämtning och hälsosam mat. Hotellet är strategiskt utvalt för att passa alla de som vill träna i vackra omgivningar, njuta av god mat och spa och samtidigt ha nära till både city och Arlanda flygplats, enligt ett pressmeddelande.

Apollo Sports är en av de största aktörerna i Norden inom träningsresesegmentet och har med det egna hotellbrandet – powered by Playitas upplevt en stor utveckling av sport- och träningsresande de senaste åren. Enligt researrangörens senaste Sifo-undersökning* fördubblades träningsresandet bland svenskarna bara det senaste året.

– Royal Park STHLM är ett utmärkt hotell i vår strategiska Skandinaviensatsning. Hotellet har ett fantastiskt strandläge i vackra Hagaparken, bara ett stenkast från huvudstaden. Här kan vi verkligen visa upp hur vi skapat den perfekta kombinationen av semester, avkoppling, sport och massor med träning! Vare sig det gäller en hel semestervecka med strandliv, en långhelg med spa och god mat eller en långweekend med intensiv träning av alla tänkbara slag blir Royal Park STHLM ett utmärkt tillskott i vår portfölj av Apollo Sport-hotell!, säger Nina Hornewall, Kommersiell direktör på Apollo enligt ett pressmeddelande.

– Vårt erbjudande bygger på massor av erfarenhet och kompetens inom träning och sport och vi jobbar tight med flera viktiga samarbetspartners. På Royal Park STHLM kommer vi att erbjuda ett gediget aktivitetsprogram fyllt med träning, sport, day camps och träningsevent, fortsätter Daniel Giray, nordisk sportchef på Apollo i ett pressmeddelande.
Royal Park STHLM erbjuder genom sin Haga Health Club ett brett utbud av sporter och gruppträning. Här finns ett välutrustat gym, en 600 m2 powerbox dedikerad för kampsport, performance-träning och funktionell träning. På hotellet anordnas även gruppträningspass som till exempel spinning, cirkelträning, core och boxning. Vill man träna utomhus finns ett utomhusgym med utsikt över Brunnsviken och i Hagaparken finns flera löprundor, såväl grus som trail, att välja mellan. Utöver Royal Park STHLMs ordinarie utbud kommer Apollo Sports att bidra med ett gediget sport och aktivitetsprogram, day camps och träningsevent.
– Vi är en destination med hotell, spa, sport, konferens och möten som har etablerade samarbeten med landslagsmeriterade coacher inom flera grenar och vi välkomnar Apollo Sports som en aktör som kan komplettera våra aktiviteter, säger Ulrich John, ägare av och VD för Royal Park STHLM i ett pressmeddelande.
Apollo Sports etablerades på den svenska marknaden redan tidigare i våras – då genom att lansera lokal och regional träning på flera platser runt om i Sverige. Under sommaren finns en omfattande träningskalender med pass och heldagar fyllda med bland annat boot camps, cykling, löpning, yoga, swimrun och gruppträning.

5 kommentarer

  1. Lena: Flopp igen by Apollo... Men bra att dem försöker! 👌🏼
  2. Tim: TUI med First, Ving med Choice och nu detta. Löjligt allt ihopa, är inte koncepten i sig som gör att man åker charter.
  3. Optimisten: Absolut konceptet som gör att jättemånga åker på charter. Har jobbat i branschen 15 år, och koncepten säljer mest. Absolut omöjligt att kalla någonting flopp, eftersom ingen ännu vet hur försäljningen kommer att se ut och hur populärt det blir. Så bättre att vi väntar och ser. Jag tycker det är kanon att Apollo motiverar till träning kombinerat med avslappning, god mat och vackra miljöer.
  4. Petrus: Nja, det är ju en försumlig liten andel trots allt som åker på grund av koncepten i det stora hela. Den stora anledningen till att man åker på charter är nog sol & bad, har så varit och kommer alltid vara. Sedan att man får en annan kultur på köpet och lite aktiviteter kommer nog längre ner på listan. Huvudanledningen till att man reser kan inte vara träningen, den kan man ju göra här hemma, det finns massor med möjligheter för det. Det har varit ett sätt för charterbolagen att fylla sina flygstolar med olika kundsegment, just precis för att människan är olika. Barnhotell, vuxenhotell, träningshotell, HBQT hotell (inte vanligt här, men mycket vanligt i andra länder) osv. Men de ska ha en eloge nu för att Lollo och Bernie flyttar in på betonghotellen (extra roligt att de gör ett barnhotell av flygplatshotellet på Kastrup....där barnen kan vinka till flygplanen). De ska alla ha för att de försöker i en mycket svår situation. Men huvudanledningen till att människor åker till Medelhavet eller andra länder, är först och främst det säkra klimatet och känslan av att resa bort.
  5. Per: Fast förstår inte hur charterbolagen ska göra pengar på detta? Man kan ju boka hotellen själv, säkert till lägre pris via olika bokningssiter.

Prenumerera gratis på Travel News fullmatade nyhetsbrev och få senaste nytt från reseindustrin varje vardag senast klockan 8.