Annons:

Bra sommar för nöjesparkerna

Det har varit en bra sommar för de svenska nöjesparkerna. Det rapporterar TT.

Vädret anges som en orsak till att de svenska nöjesparkerna har kunnat räkna in fler besökare den här sommaren jämfört med fjolårets.

– Generellt kan man säga att för bra sommarväder inte gynnar oss, och inte heller regn. Den här sommaren har varit ganska optimal, folk kanske då väljer Liseberg före stranden eller Ikea, säger Stefan Wern, informatör på Liseberg till TT.

I början av sommaren var Liseberg något efter sin prognos, men nu ligger antalet totala besökare ”nästan exakt som förväntat vid den här tidpunkten”.

PÅ Astrid Lindgrens Värld i Vimmerby ligger besökarantalet ungefär 5 procent över budgeterat och hos koncernen Parks and Resorts, som äger nöjesparkerna Gröna Lund i Stockholm, Kolmården utanför Norrköping, Skara Sommarland, Furuviksparken söder om Gävle samt museet Aquaria på Djurgården i Stockholm, var årets julimånad den bästa månaden hittills med totalt över en miljon besökare.

”Våra nya attraktioner och konserter är populära och vi lockar för första gången mer än en miljon besökare i juli. Hittills i år är vi uppe i koncernens högsta besökstal någonsin”, skriver Parks and Resorts vd Christer Fogelmarck i en kommentar till TT.

Kommentarer är stängda.

Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024