Annons:

EU splittrat i frågan om vaccinpass – WHO avråder

Frågan om så kallade vaccinpass diskuteras intensivt bland EU:s medlemsstater men det råder fortfarande stor oenighet inom unionen, skriver AFP.

Idén är att ge personer som vaccinerats en typ av pass som skulle låta dem resa inom EU under sommaren. Flera turismberoende länder i södra Europa, exempelvis Spanien och Grekland, är för vaccinpass.

EU:s tungviktare Tyskland och Frankrike är mer skeptiska, liksom Världshälsoorganisationen WHO. WHO:s hållning är att vaccinbevis kan användas för att övervaka hur vaccineringen fortskrider men att det inte bör användas för att möjliggöra resor.

En kommentar

  1. Vera: Det är inte konstig att det råder stor oenighet angående vaccinpass. Folk måste först våra vaccinerat ,för att kunna få vaccinpass.Hur lång ska övriga EU länder komma med vaccinering ,är svårt att säga ,men här i Sverige ler inte bli så många aktuella för vaccinpass,,för det värkar inte att vi blir vaccinerade i tid. Kanske borde EU påskynda eller diskutera snabbare leveranser av vaccinet istelet på att lägga tid för något som är meninslös så länge vi inte är vaccinerade.
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024