Annons:

Högt tryck på resor under påsken

Trycket under påsken är ovanligt högt enligt Ticket. Framförallt resor till solen är populära. Bokningar till resmål med sol och bad har ökat med 38 procent jämfört med förra året.

Under påsken vill vi iväg. Generellt sett har bokningarna i år under påsken ökat med 15 procent jämfört med förra året men ser man bara till sol och bad-semestrar har bokningarna ökat med 38 procent. Gran Canaria är populärast.

– Den kalla fjolårssommaren påverkar fortfarande svenskarna att i större utsträckning välja sol och bad på semestern, säger Karin Starkman Ahlstedt, pr- och kommunikationsansvarig på Ticket i ett pressmeddelande.

Även Dubai är populärt, framförallt bland barnfamiljer. Bokningar dit har mer än fördubblats. Likaså lockas många till Thailand: 50 procent fler har bokat en resa dit under påsken jämfört med förra året. På Ticket menar man att det är tack vare Mellanösternbolagen som driver uppgången framåt och bidrar till förmånliga flygpriser. Ticket kan också se att det finns en ökad efterfrågan på kryssningar till Karibien: kryssningsresor under påsken har ökat med 35 procent från föregående år enligt Tickets bokningsstatistik.

Populäraste storstaden är London. Framför allt, märker Ticket, är det Harry Potter som drar. Och det förmånliga pundet.

Tio i topp – populäraste resmålen i påsk (föregående år)

1.Gran Canaria (1)

2.London (2)

3.Bangkok (4)

4.Teneriffa (7)

5.New York (3)

6.Malaga (8)

7.Dubai (ny)

8.Phuket (ny)

9.Barcelona (6)

10.Paris (5)

Källa: Ticket.

Kommentarer är stängda.

Clarion Hotel Post söker Food & Beverage Director
Sista ansökningsdag:
28 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024