Annons:

Annons:

sandstrand, Gran Canaria

Högt tryck på resor under påsken

Trycket under påsken är ovanligt högt enligt Ticket. Framförallt resor till solen är populära. Bokningar till resmål med sol och bad har ökat med 38 procent jämfört med förra året.

Under påsken vill vi iväg. Generellt sett har bokningarna i år under påsken ökat med 15 procent jämfört med förra året men ser man bara till sol och bad-semestrar har bokningarna ökat med 38 procent. Gran Canaria är populärast.

– Den kalla fjolårssommaren påverkar fortfarande svenskarna att i större utsträckning välja sol och bad på semestern, säger Karin Starkman Ahlstedt, pr- och kommunikationsansvarig på Ticket i ett pressmeddelande.

Även Dubai är populärt, framförallt bland barnfamiljer. Bokningar dit har mer än fördubblats. Likaså lockas många till Thailand: 50 procent fler har bokat en resa dit under påsken jämfört med förra året. På Ticket menar man att det är tack vare Mellanösternbolagen som driver uppgången framåt och bidrar till förmånliga flygpriser. Ticket kan också se att det finns en ökad efterfrågan på kryssningar till Karibien: kryssningsresor under påsken har ökat med 35 procent från föregående år enligt Tickets bokningsstatistik.

Populäraste storstaden är London. Framför allt, märker Ticket, är det Harry Potter som drar. Och det förmånliga pundet.

Tio i topp – populäraste resmålen i påsk (föregående år)

1.Gran Canaria (1)

2.London (2)

3.Bangkok (4)

4.Teneriffa (7)

5.New York (3)

6.Malaga (8)

7.Dubai (ny)

8.Phuket (ny)

9.Barcelona (6)

10.Paris (5)

Källa: Ticket.

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA
ANNONS
ANNONS
Service and Sales consultant
Sista ansökningsdag:
14 oktober 2018
Inside Sales Representative
Sista ansökningsdag:
4 oktober 2018
Team Manager till Customer Service i Sverige
Sista ansökningsdag:
10 oktober 2018
Gruppsäljare till Inca Tours
Sista ansökningsdag:
19 september 2018
Avdelningschef reseproduktion
Sista ansökningsdag:
24 september 2018