Annons:

Annons:

Japan populäraste resmålet i Asien

Japan är det asiatiska land som flest svenska resenärer drömmer om att besöka någon gång i livet, visar en ny reseundersökning från Lotus Travel. På andra plats kommer Maldiverna och på tredje plats Kina. Kultur- och matupplevelser är den inriktning man helst vill ha på resan, före exempelvis sol, bad och shopping, enligt ett pressmeddelande.

Lotus Travel, som är specialister på resor till Asien, har frågat 1000 svenska resenärer om sin relation till Asien och resvanor överlag. Undersökningen visar att resor verkligen värderas högt. Var tredje resenär åker nämligen på en utlandsresa så fort de har råd, oavsett säsong. Kulturupplevelser lockar 61 procent av resenärerna medan endast 17 procent vill att resan ska innehålla shopping.

– Framför allt är det resenärer i övre medelåldern och uppåt som i större utsträckning vill ha kulturupplevelser, medan yngre reser utomlands främst för att få lugn och ro och koppla av. Det skulle kunna vara en spegling av vårt allt mer uppkopplade och stressade samhälle, säger Elby Kwok Drewsen, vd och grundare för Lotus Travel Group.  

Bland Asiens alla populära destinationer är det Japan som toppar listan över vilket land de flesta skulle vilja besöka någon gång i livet (28%). En av fyra (24 %) drömmer om Maldiverna och en femtedel (20 %) vill helst besöka Kina.

– Japan är, och har länge varit, ett populärt resmål bland svenskar. Jag tror många lockas av landets kultur och gamla traditioner i kombination med storstadspuls och modern högteknologi. Det blir verkligen en maxad reseupplevelse utöver det vanliga. Det resmål som ökar mest i popularitet enligt våra bokningar är dock Vietnam, ett spännande alternativ till den som redan besökt Thailand och gillar sol, bad och god mat, säger Elby Kwok Drewsen.

Analogt – fortfarande populärt på flygresan
På frågan vad resenärerna alltid packar i sitt handbagage toppar mobilladdaren med 66 procent, där efter kommer kontanter (62 procent) och på tredje plats en bra bok eller tidning (54 %). Tandborste och huvudvärkstabletter packar dessutom 35 procent av resenärerna alltid med.

Kinesiska muren lockar
Av världens sju nya underverk vill 38 procent av resenärerna besöka kinesiska muren någon gång i livet. Bland resenärer i åldern 80 + lockar dock Taj Mahal i Indien allra mest med hela 53 procent.

– Troligen har man hunnit resa en del ju äldre man blir och Indien är fortfarande för många ett ganska nytt resmål. Vi ser också att unga upp till 29 år lockas av att besöka Kristusstatyn i Rio vilket 50-plussarna inte alls är lika intresserad av, säger Elby Kwok Drewsen.

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA
AFFÄRSRESESÄLJARE GÖTEBORG
Sista ansökningsdag:
27 maj 2019