Annons:

Annons:

”Medarbetarna ska växa och utvecklas”

Kai Pasma är ny District Director Stockholm Circle på Scandic. Här svarar han på Travel News ny-på-jobbet-enkät.

Grattis till nya jobbet. Varför du tror du att de valde dig?

Tack så mycket. Jag tror att valet föll på mig för min kommersiella bakgrund och fokus samt att jag alltid har ledarskapsfrågor som en av de viktigaste punkterna på min agenda.

Vad gör dig till en bra chef?

Den feedbacken jag har fått från mina kolleger är att jag är väldigt tydlig i min kommunikation och att jag säkerställer att vi alla har samsyn kring uppdraget som ska utföras. Jag lever också efter devisen att ”när du blir ledare så slutar det att handla om dig och börjar handla om dina medarbetare”, dvs att när du blir ledare så är din viktigaste uppgift att få dina medarbetare att växa och utvecklas.

Vad är det första du ser när du kommer in på ett hotell?

Det absolut första jag noterar är om jag blir sedd av personalen. Det räcker med ett leende eller en liten ”nick”. En enkel gest som både köper tid till personalen och ger mig ett lugn av att jag är sedd.

Vad skulle få dig att byta arbetsgivare?

När arbetsgivaren inte lever enligt de värdeord/värderingar som de säger sig stå för. Då lämnar jag hellre än stannar kvar. Trovärdigheten är väldigt viktig för mig.

Varför ska man åka till din destination?
Stockholm är ju vår vackra huvudstad och här finns det så mycket att uppleva. Pulsen, restauranger, shopping, caféer, museum, nöjesparker och mycket annat. Något för alla helt enkelt. Sedan har jag ju Visby också och det är en destination som måste upplevas på plats. Att strosa runt i de trånga gränderna och uppleva atmosfären är magiskt.

Varför ska man välja dina hotell?
Våra hotell utanför tullarna ligger mycket smidigt till för alla affärsresenärer som kommer till Stockholm eftersom de ligger nära företagen, till exempel i Kista. Samtidigt ligger de också så pass nära att det är smidigt att ta sig in till city om man vill uppleva stan. Hotellen utanför stan är också riktigt bra möteshotell, till exempel Scandic Infra City som har en hel mässhall att tillgå för riktigt stora möten. Det är smidigt från Arlanda också.

Besöksnäringens största utmaning?

Just nu är rekrytering av kompetenta medarbetare en utmaning för vår bransch.

**********

Faktaruta

Namn:Kai Pasma

Titel: District Director Stockholm Circle

Familj: Fru Therese, sönerna Melker och Oliver samt vår lilla Bichon Havanais ”Simba”

Ålder: 42

Bor: Västerås

Senaste resa:  Stugsemester på Torsö (utanför Mariestad).

Favorithotell: Hotell ZaZa i Dallas, magisk service.

Favoritfärjebolag: Länge sen jag var ute med färja men nästa tur blir nog med Birka Cruises

Favoritreseapp: Tycker att Momondo har en trevlig app. Men när jag väl bokar flyg eller hotell så använder jag oftast deras egna appar.

Flygbolag som jag åker helst med: Har alltid tyckt om både Lufthansa och SAS.

Favoritdestination bortom min egen: Finns flera, jag älskar lugnet i Dalarna, storstadspulsen i Stockholm men om jag ska välja en stad så säger jag London. Där finns mycket att uppleva och se. Att se mitt älskade Tottenham live är ovärderligt.

Detta vet vi inte om dig: En riktig fena i trädgården (enligt mig själv). Jag finner en ro i att påta i trädgården, vare sig det är att rensa ogräs eller att plantera.

 

 

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA
AFFÄRSRESESÄLJARE GÖTEBORG
Sista ansökningsdag:
27 maj 2019