Annons:

Norsk turist anmäler turkisk polis för våldtäkt

En norsk kvinna på besök i turkiska Alanya har anmält att hon våldtagits av en polis natten till i måndags. Anmälan är bekräftad av tingsrätten i Alanya, skriver norska Verdens Gang.

Kvinnan ska ha varit på väg till sitt hotell, skjutsad på en moped av en kamrat, när de stoppades av en civil polis.

– Han visade oss polisbrickan och pistolen och sa att jag inte fick åka bakpå mopeden. Han bad mig sätta mig i bilen så att han kunde köra mig säkert till hotellet, berättar den 24-åriga kvinnan för vg.no.

Men enligt kvinnan körde mannen henne inte till hotellet. Hon hävdar att mannen drack i bilen och blev full samt att han tvingade henne att röka cannabis.

Färden ska ha gått till ett skogsområde där han våldtog henne.

– Jag är van vid att man kan lita på polisen och därför trodde jag att han hade ärliga avsikter, säger kvinnan till den norska tidningen.

Tingsrätten i Alanya har bekräftat för vg.no att de fått in en våldtäktsanmälan som gäller en turkisk polisman. Tingsrätten försöker få mannen arresterad. Polisen vill inte kommentera ärendet för vg.no.

Kvinnan har varit i kontakt med Norges ambassad i Turkiet. Hon har vidarebefordrat ett mejl från ambassaden till vg.no där konsulatet skriver att man försöker få tag i all dokumentation i ärendet.

Kommentarer är stängda.

Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024