Annons:

Stockholm kvar i fajten om OS 2026

Stockholm är tillsammans med Milano-Cortina d'Ampezzo i Italien de enda städerna som är kvar och tävlar om att få anordna vinter OS 2026, rapporterar TT. Detta efter att kanadensiska Calgary som också var med och tävlade har hållit en folkomröstning där befolkningen sa nej till att anordna olympiaden.

Debatten om att anordna OS i Calgary har varit infekterad men landade i att över 300 000 personer röstade nej. Folkomröstningen är inte bindande men båda sidor har räknat med att resultatet ska avgöra om staden går vidare med sin OS-ansökan.

2 kommentarer

  1. Ewa: Kanske vi borde fundera på varför Calgary sa nej.... de vet ju av erfarenhet....
  2. Christer Persson: 30 år sedan, och stor vånda i Calgary för de högsta kostnaderna för ett OS dittills. Lite grann som Ishockey-VM i Globen i Stockholm. Svårt politiskt med dyrt bygge. Olönsamt i direkta termer, men när man även mäter vad Globen drar in indirekt varje år var det en mycket lönsam långsiktig investering för Stockholm, både för Staden och Regionen. Jag bodde själv i Sydney kring olympiaden 2000, och stort folkligt motstånd fanns även där innan det hänt. Efteråt visade det sig både ekonomiskt lönsamt och något som Sydney-borna i gemen är väldigt stolta över än idag. För 2026 är upplägget ekonomiskt väldigt fördelaktigt jämfört med tidigare år, med stora bidrag från IOK och en spridning över landet (och Östersjön). Enligt min mening överväger fördelarna på ett sätt som gör det väldigt naturligt att säga ja.
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Clarion Hotel Post söker Food & Beverage Director
Sista ansökningsdag:
28 maj 2024