Annons:

Årets repris: Därför publicerar vi lönetoppen!

Travel News har en lång tradition av att publicera lönetoppen. Det har vi gjort i mer än 30 års tid. Det är tack vare det svenska systemet med öppenhet och offentlighetsprincipen som detta är möjligt. Förr fanns det även förmögenhetsskatt, då kunde vi i medierna också hålla reda på hur rika svenska folket var. Men detta avskaffades som bekant av socialdemokraten Göran Persson. 

Hur mycket en svensk tjänar är en offentlig uppgift och det enklaste sättet att få reda på vad en människa har i lön är att gå in på skattekontoret och fråga om vederbörandes årsinkomst. Då ska man helst ha ett personnummer, men har vederbörande ett namn som sticker ut lite är det ganska lätt att hitta rätt person. 

Vi på Travel News använder oss av bolaget Ratsit för att få fram uppgifterna i löneligan. Det är lite knöligt, men i år har vi tagit fram årsinkomsten hos 250 höjdare i reseindustrin. 

För mig som chefredaktör på Nordens största affärstidning är det självfallet att dessa uppgifter ska publiceras. Hur mycket en person tjänar central affärskunskap. Speciellt om en person som sätter andra människors löner och har till uppgift att inte låta ett företags kostnader springa i väg. 

Självfallet kan det ibland bli fel. Och skulle så vara fallet är det bara att ringa (0760384066) eller mejla mig så ska jag dubbelkolla uppgiften. 

Och är det någon som vill berätta mer om hur man tjänar miljoner på att arbeta i reseindustrin så går det också utmärkt att ta kontakt med mig. Jag vill förstås lära mig hur man får upp sin inkomst rejält och jag vet att Travel News 20 000 läsare i veckan också är nyfikna. 

Inte av avundsjuka utan av beundran. 

Välavlönade människor i Sverige bidrar till den svenska välfärden med många, många miljarder. Det ska denna grupp vara mycket stolta över. För mig som ännu inte kommit upp till ett riktigt fett lönekuvert är löneligan en form av inspiration. Kan detta gäng kan väl också jag få bättre betalt. 

2 kommentarer

  1. Läsare: Varför visas kvinnors löner öppet på Travel News, medans männen och övriga kräver Premiumprenumeration? Lika för lika kan man tycka, och att ni även publicerar män och löneliga öppet. Svara
    • Travel News: Vi ska genast ändra detta så alla löner blir premium. Svara

Comments

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Våra regler är enkla:Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

2 kommentarer Öppna
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024