Annons:

Fredagskrönikan: Det bästa med att resa plus en massa skryt!

Vad är det bästa med att resa? Mitt svar: att läsa. Jag älskar att läsa när jag reser. Det har jag alltid gjort. Tjocka romaner ska det vara eller feta biografier. Min första tågluffning genom Europa till Grekland och vidare till Israel präglades av Vilhelm Moberg utvandrarepos. Jag svettades i en galonklädd kupé i Jugoslavien. Och Karl-Oskar och Kristina frös och svalt ombord på en båt på väg till Amerika. Jag kom fram till Israel och träffade min intellektuella pappa Dicky. (Min riktiga pappa dog i cancer när jag var 13 år så jag behövde någon som lärde mig lite om livet.) Karl-Oskar och gänget kom till Minnesota och den gamla byhoran blev prästfru i det nya landet. I Israel bodde jag på ett vandrarhem som luktade apa, men det var ännu värre för huvudpersonen i Räddaren i nöden av JD Salinger som jag fick av min intellektuella pappa. 

”Churchill är min nya idol”

I början på veckan var jag på pressresa i Nordnorge med Havila Kystruten. Men samtidigt var jag i London och resten av världen eftersom jag just nu läser en fenomenal biografi om Winston Churchill. Sedan länge läser jag alla böcker i min padda. Det är sjukt praktiskt när man sitter på ett trångt SAS-plan från Kirkenes till Oslo och eftersom Churchill är min nya idol är de två timmarna ombord alldeles för korta. 

Jag vill läsa mer. Speciellt när jag reser och har en massa dötid som ska ätas upp.

Hur var det ombord på båten då undrar ni kanske? Svaret kommer inom kort i ett långt reportage här på Travel News Premium. Har du ingen prenumeration så kan du boka en här. Tycker du att det är för dyrt? Då kan mejla mig så hittar vi ett pris som passar dig!

Premiumläsare kan inom kort också se fram emot en stor genomgång av maskotarna i reseindustrin och en lång intervju med doldisen Leif West. Han styr över allt från parkeringsplatsen på Arlanda till Björn Skifs på Hamburger Börs. Han kontrollerar alltså stora delar av sockerbiten som får reseindustrin att snurra. 

Den ska vi skriva mer om här på Travel News i framtiden. 

”En liten gala där vi hyllar de regionala hjältarna i vår näring”

Vad har mer hänt i veckan? Jo, programmet på Travel News Business Forum i Nordvästra Skåne är i princip spikat och vi håller på att presentera de aktörer som kan vinna ett Wilhelmina Skogh-pris den 29 mars på Clarion Sea U i Helsingborg. 

Jag håller parallellt på med programmet i Stockholm den 24 april på Sheraton. Det blir samma upplägg som i Skåne. Först några hearings om läget i reseindustrin och hur det ska bli bättre och sen en liten gala där vi hyllar de regionala hjältarna i vår näring. Följande smarta människor har tackat ja till att vara med på scen: hotell- och restauranglegenden Pelle Lydmar, Marcus Östlundh, vd på Kung Carl Hotel, Stefan Sjöstrand, vd på Skistar, Christer Fogelmarck, vd på Park & Resorts, Caroline Strand, vd på Visit Stockholm, Camilla Zedendahl, vd på Royal Djurgården, Christian Clemens, vd på Svenska mässan och Leif West på Gelba. 

Det ska bli spännande att höra hur detta gäng vill lyfta turismen i Stockholm. Hur ska vår huvudstad bli en destination som spelar i samma division som Barcelona och London? Det kanske inte går säger någon, men det ska inte hindra oss från att försöka tycker jag. 

Jag försöker även få dit lite politiker, men det är inte det lättaste. Här bokar du din plats i Stockholm helt gratis. 

Jag har inte börjat med programmet till Malmö den 15 maj än, men du kan redan nu boka din plats. Jag lovar att det kommer att bli det bästa vi gjort någonsin. Malmö är min hemstad och förtjänar alltid det bästa. 

Nästa vecka är jag kvar i stan och hänger på Lotten Fowlers avslutningsshow: Nordic Business Travel Summit 2023. Två dagar fyllda med intressanta föredrag och möten på Clarion Sign vid Norra Bantorget ett stenkast från vårt kontor på Vasagatan. Säger de något riktigt vasst på scenen så får du förstås läsa om det här på Travel News inom några minuter. 

Men nu orkar jag inte skryta mer om allt som vi gör på Nordens största affärstidning för reseindustrin. 

Ha en fin helg så hörs vi igen på måndag.

Comments

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Våra regler är enkla:Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 kommentarer Öppna