Annons:

Fredagskrönikan: Tuffa tider, härliga tider, irriterande tider

Det händer så mycket kul just nu. Solen skiner, jag reser runt i Europa och rapporterar om enorma satsningar i reseindustrin. Äter ljuvlig mat på fullsatta restauranger och njuter av livet post pandemin.

Men ändå. 

Det JÄVLA kriget. 

Så fruktansvärt onödigt. 

All denna energi som går till spillo.

Alla meningslösa tankar som går åt till förstå Putin.

Ljuset i mörkret är i alla fall att stora delar inser att vansinnet i ett anfall mot en fredlig granne. Jag tror inte att detta är en repris på tidigare krig. Vi har mycket mer information och nyheter om detta krig än tidigare, även om inte allt som sägs är sant och riktigt. Världen är också mycket mer sammanlänkad nu än någonsin tidigare. Handel och resande har både gjort världen större och mindre. Det gör att en galning som Putin förhoppningsvis inte kan hålla på lika länge som Hitler och Stalin, hur kan jag vara säker på det? 

Det är just osäkerheten som är det absolut värsta giftet. 

Ja, ja, jag orkar inte skriva så mycket mer om kriget just nu. 

***

”Mitt mål är minst en ny grej varannan timme under arbetsdagen”

På söndag åker jag till Venedig för att titta på NCL:s nya båt. Det ska bli kul. Och lärorikt. Att vara på en pressresa är ibland svettigt eftersom det är ett intensivt program från morgon till kväll, samtidigt som jag ska hålla koll på nyhetsläget och uppdatera den sajt du just nu läser flera gånger om dagen. Mitt mål är minst en ny grej varannan timme under arbetsdagen. (Idag fredag den 4 mars trycker vi ut 10 nyheter under dagen, en inte ovanlig dag på Travel News.)

Vill du ha hundra procent koll på reseindustrin räcker det inte med ett besök om dagen på travelnews.se. Men att bara sitta på kontoret framför datorn gör ingen fullödig affärstidning. Vetskapen om hur det luktar ombord på Viking Glory och lyssna på hur en vd talar innan han firar sin senaste miljardinvestering är också nyheter. Läs gärna mitt reportage om veckans pressresa till Viking Glory i Åbo här

Långa artiklar som denna tillsammans med flödet av korta nyheter ger mig och förhoppningsvis Travel News läsare djup kunskap om vår industri. Att sälja detta är vår affärsidé. 

Och vi kan förstås alltid bli bättre. Har du tips och idéer på vad vi ska skriva om? Tveka inte att mejla mig.

Och ha en skön helg. Njut av solen och våren som sakta gör entré även detta år. 

2 kommentarer

  1. Anders S: Vilka "de" är det som luktar ombord på Viking Glory? ;-) Svara
    • Travel News: Ändrade till det. Men det finns de som luktar på Glory. Och för det mesta är det gott. Svara

Comments

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Våra regler är enkla:Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

2 kommentarer Öppna
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024