Annons:

Flygbolagsstöd ännu ej återbetalt av Grekland

EU-domstolen kritiserar nu Grekland för att inte ha fullföljt återbetalningen av det otillåtna stöd som förmedlats till statligt ägda Olympic Airways.

Grekland fördes inför EU-domstolen efter att i februari 2003 ha misslyckats med att betala tillbaka 41 miljoner euro plus ränta i restaureringsstöd från Olympic Airways och ytterligare 153 miljoner euro i driftsstöd. Pengarna till det ekonomiskt problemtyngda bolaget går enligt EU i strid med reglerna för den gemensamma marknaden.
Landets regering anklagas också för att ha stiftat en ny lag som möjliggjort förflyttning av Olympic Airways personal och tillgångar till efterträdaren Olympic Airlines, samtidigt som skulden fått stå kvar på det gamla bolaget. I ett läge där Olympic Airways inte längre har tillräckligt stora tillgångar, omintetgörs det resultat som var syftet med en återbetalning. Och om bolaget mot förmodan skulle ha tillräcklig likviditet, har det nya bolaget Olympic Airlines fortfarande kvar alla konkurrensmässiga fördelar från det otillåtna stödet. Den slutsatsen drar generaladvokat Leendert Geelhoed, enligt ATW Online.
Även om generaladvokatens åsikt inte är bindande, brukar den oftast följas av EU-domstolen.
Domen väntas i slutet av året, uppger nättidningen.

Kommentarer är stängda.

Clarion Hotel Post söker Food & Beverage Director
Sista ansökningsdag:
28 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024