Annons:

Sterling och FlyNordic inleder samarbete

Lågprisbolagen Sterling och FlyNordic inleder ett codesharesamarbete på 11 svenska utrikesrutter. FlyNordics utrikessatsning är ett komplement till Nordentrafiken för att utnyttja flygplanskapaciteten mitt på dagen, då de åtta planen tidigare stått på marken.

På fem svenska utrikeslinjer avdelas ett visst antal säten på varje plan till Sterling: Stockholm – Berlin, Barcelona, Bordeaux, Budapest och Dublin. De sex linjer inom samarbetet som Sterling flyger är Stockholm – Alicante, Barcelona, Malaga, Nice, Prag och linjen Göteborg-Köpenhamn. Alla linjer utom Prag flyger Sterling sedan tidigare,
– Samarbetet handlar om ett intelligent kapacitetsutnyttjande. Vi kan expandera vårt linjenät utan att behöva skaffa nya, dyra flygplan. Vi arbetar som dagligvaruhandeln: Så många varor som möjligt till så låga kostnader som möjligt, säger Sterlings kommersielle chef Stefan Vilner.
Den hårda konkurrensen på den nordiska flygmarknaden har framtvingat flera samarbeten mellan lågkostnadsbolag. Sterling samarbetar med Norwegian i Norge och FlyNordic och Norwegian har codeshare på linjen Stockholm-Olso. FlyNordics vd Mauno von Lüders tror dock inte att detta leder till förvirring hos kunderna.
– Vi har liknande affärskoncept: låga priser med hög kvalitet. Vår erfarenhet från samarbetet med Norwegian är att det fungerar väl.

Kommentarer är stängda.

Clarion Hotel Post söker Food & Beverage Director
Sista ansökningsdag:
28 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024