Annons:

Strejkvarsel för 300 My Travel-anställda

HTF har varslat om strejk för 300 kabinanställda hos My Travel Airways den 5 juli, något som kan drabba chartertrafiken och leda till att 1000 passagerare om dagen blir strandsatta på grund av inställda avgångar.

Sedan avtalet för kabinpersonalen på My Travel löpte ut vid årsskiftet försöker HTF förhandla fram ett nytt avtal med högre löner och bättre arbetstider, bland annat 62 timmar långa helgledigheter åtminstone 12 gånger per år.
– De anställda måste få möjlighet att planera sin fritid, säger HTF:s ombudsman Jan Abrahamsson till DN.
Tom Clausen, vd på My Travel Airways säger till TT:
– De anställda i Sverige har förmåner som inte finns i Danmark och Norge. Och vi har inte varit ovilliga att diskutera, men vi har gjort klart att de förmåner HTF begär innebär en kostnadsökning för oss och vi vill veta hur den ska betalas. Vi vill att man ska ge och ta.
Om att strejken läggs mitt under semesterperioden och ett stort antal resenärer kan tvingas stanna hemma, säger Jan Abrahamsson till TT:
– De här bolagen flyger med fulla plan året om. Det hade inte spelat någon roll vilken tid på året vi lagt strejken. Tredje man hade drabbats ändå.
Skulle strejken bli av måste ett flyg från Stockholm till Teneriffa och två från Göteborg och Malmö till Mallorca ställas in den 5 juli.
Medlare har kopplats in för att försöka lösa konflikten.

Kommentarer är stängda.

Clarion Hotel Post söker Food & Beverage Director
Sista ansökningsdag:
28 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024