Annons:

Lagrådet sågar förslaget om flygskatt

Regeringens förslag om flygskatt har nu nått Lagrådet. Förslaget saknar konsekvensanalys och kan strida mot EU-regler, lyder domen från Lagrådet.

Lagrådet är mycket kritiskt till regeringens förslag om flygskatt. Undantagen till olika stödområden kan strida mot EU-regler och man tvivlar på att EU-kommissionen kommer att godkänna förslaget.
Lagrådet är även kritiskt till att förslaget saknar konsekvensanalyser, vilket även många av de remissinstanser som tidigare granskat förslaget påpekat.
Enligt förslaget kommer varje flygbyte innebära en ny avgift även om det är inom samma resa. Vänsterpartiet vill att resenärerna ska betala en avgift per resa enligt den överenskommelse som träffades i höstas.
Centerpartiet är mer kritiskt och vill slopa förslaget i sin helhet.
– Med tanke på den kritik som kommit tidigare och nu med den från Lagrådet är det enda rimliga att skrota förslaget. Man måste öppna för att föra in flyget i handeln med utsläppsrätter. Det systemet är både konkurrensneutralt och miljöstyrande, säger Roger Tiefensee, ekonomiskpolitisk talesman för centerpartiet, enligt DI.

Kommentarer är stängda.

Clarion Hotel Post söker Food & Beverage Director
Sista ansökningsdag:
28 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024