Annons:

Ökad efterfrågan på affärsflyg

Efterfrågan på affärsresor väntas öka starkt i år på grund av högkonjuktur, enligt HRG Nordic som tycker att affärsresenärerna ska boka sina resor i god tid för att vara säkra på att få plats och bra priser. En biljett mellan Stockholm och Paris som bokas i god tid kan kosta 1 200 kronor, medan den senare kan kosta upp till 10 000 kronor.

Priserna på affärsflyget inom Sverige återhämtade sig i fjol efter att ha varit på väg ned. Under årets sista kvartal fick priserna en uppgång på 0,6 procent.
Priskriget mellan Stockholm , Malmö och Göteborg har också ebbat ut och snittpriserna har återhämtat sig från de lägsta nivåerna.
Priserna i Europa har generellt sett sjunkit.
– Det råder fortsatt hård konkurrens i Europa. Under 2006 gjordes en del kampanjutspel som resulterade i lägre priser, framförallt på linjer från Stockholm till London och Paris. Men även här ser vi en återhämtning och en stabilisering mot slutet av året, säger Ingemar Åkesson, marknadsdirektör på HRG Nordic.
Priserna på långflygningar ökade i fjol, bland annat till destinationer som Beijing och Bangkok. Priserna till Beijing ökade exempelvis med 13,2 procent i fjol. Ökad konkurrens tros dock stabilisera priserna.

Kommentarer är stängda.

Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Clarion Hotel Post söker Food & Beverage Director
Sista ansökningsdag:
28 maj 2024