Annons:

Ryskt intåg i Österrike hoppfullt för Lufthansa

Lufthansa är mer intresserat av SAS än Austrian och ryska S7 spås nu vara den troligaste köparen av Austrian av analytiker. Om de politiska läget tillåter en affär med Ryssland.

Lufthansa har tidigare sagts vara den enda möjliga köparen av Austrian Airlines, men flygbolaget är inte den kandidat som betalar mest, enligt Airwise. Nu har ryska S7 dykt upp som ett alternativ.
Tre möjliga köpare går nu igenom flygbolagets bokföring för att kunna lägga ett bud före den 21 oktober: Lufthansa, S7 och Air France-KLM.
Lufthansa sägs dock vara mer intresserade av att köpa SAS eller Alitalia än Austrian. Ett möjligt motiv för flygbolaget att finnas med i budgivningen är enligt flera analytiker att se till att samarbetspartnern Austrian inte snappas upp av Air France och flyttas över till rivaliserande Skyteam. Lufthansa sägs därför hoppas att alliansfria S7 köper Austrian.
Under tiden har ryska S7 skruvat upp volymen på sitt lobbande i Österrike. Bolagets vd Vladislav Filev har under de senaste veckorna rest flera gånger till Wien. Men det är tveksamt om det nuvarande politiska läget i Europa tillåter en affär mellan Österrike och Ryssland.

Kommentarer är stängda.

Area Sales Manager till Stockholm
Sista ansökningsdag:
5 juni 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Clarion Hotel Post söker Food & Beverage Director
Sista ansökningsdag:
28 maj 2024
Flygtaxis Support söker nya medarbetare
Sista ansökningsdag:
4 juni 2024