Annons:

Kortavgifter ökade med 600 procent

Ryanairs avgift för kunder som betalar med betalkort har höjts med 600 procent på ett och ett halvt år. Och de är inte ensamma om höjningar.

Flera flygbolag har de senaste 18 månaderna höjt sina kortavgifter, enligt den brittiska konsumentorganisationen Which? Holiday, skriver Expressen. Ryanair leder ligan med en ökning från 70 pence till 5 pund per person som betalar med betalkort. De som betalar med kreditkort får nu betala 5 i stället för 2 pund.
Men Ryanair är inte ensamma. Wizz Air tar idag 471 pund med än för 18 månader sedan. Och Thomas Cook UK tar 10 pund per betalning med kort. First Choice kunder får betala 2,50 pund för att få betala sin resa med kort. Inget av dessa flygbolag hade kortavgifter för 18 månder sedan.
– Vi förstår att det kostar extra att betala sina flygbiljetter när man handlar med betal- eller kreditkort men hur kan dessa flygbolag motivera att kunder i dag betalar över 600 procent mer än de gjorde för 18 månader sedan? säger Lorna Cowan, redaktör Which? Holiday.

Kommentarer är stängda.

Clarion Hotel Post söker Food & Beverage Director
Sista ansökningsdag:
28 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024