Annons:

Tre flygplatser byter till ny trafikledning

Tre kommunala flygplatser blir först i Sverige att upphandla sina flygtrafikledningstjänster. De blir också först att ha en annan leverantör än LFV.

Efter ett riksdagsbeslut i maj och en lagändring som trädde ikraft den 1 september i år öppnades för konkurrens om flygtrafikledningstjänster på landets flygplatser.  Tre kommunala flygplatser blir först i landet att upphandla sina flygtrafikledningstjänster.
 
Smaland Airport, Västerås och Örebro flygplatser har med hjälp av Länstrafiken i Örebro som första flygplatser i Sverige gemensamt genomfört en upphandling av flygtrafikledningstjänsterna. Flygplatserna byter nu leverantör från LFV till Aviation Capacity Resources och blir därmed även först med att ha en annan leverantör än LFV.
 
– Det känns spännande att få en ny leverantör, och jag är säker på att flygsäkerhet, kvalitet och service kommer att ligga på samma höga nivå som LFV har. För Västerås Flygplats och de andra upphandlande flygplatserna betyder det också att kostnaden för tjänsten minskar avsevärt, säger Västerås Flygplats vd Mikael Nilsson.

Kommentarer är stängda.

Clarion Hotel Post söker Food & Beverage Director
Sista ansökningsdag:
28 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024