Annons:

MSC Opera bogseras strömlös till Nynäshamn

MSC Opera drev strömlös med 2 000 ombord vid Gotland i natt. Fartyget bogseras nu till Nynäshamn.

Kryssningsfartyget MSC Opera drev utan ström omkring utanför Gotland under stora delar av söndagen och fick i natt bogseras i hamn. Med omkring 2 000 personer ombord avgick fartyget från S:t Petersburg på fredagskvällen, men strax efter klockan halv tio på söndagsmorgonen fick Sjöräddningen veta att fartyget drev omkring strömlöst, skriver Helagotland.
 
Vad som hade hänt MSC Opera och hur länge fartyget har varit strömlöst är oklart. På söndagskvällen nådde en bogserbåt fram till fartyget. Vid det laget drev MSC Opera bara några kilometer från kusten utanför Brissund.
 
Fartyget beräknas nå Nynäshamn vid elvatiden i dag måndag. Passagerarna kommer därefter att transporteras hem på annat sätt.
 
Claes Tamm, Nordenchef för MSC Cruises, säger till TT att det inte finns några svenskar ombord, med att de flesta ombord är hemmahörande i Europa.
 
Besättningen slog aldrig larm, utan Sjöräddningen kontaktade dem och fick veta att de inte var i nöd. Fartygets duschar och toaletter ska inte ha fungerat på grund av strömlösheten.

Kommentarer är stängda.

Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Clarion Hotel Post söker Food & Beverage Director
Sista ansökningsdag:
28 maj 2024