Annons:

Tio nya plan till Malmö Aviation

Braathens Aviation, där bland annat Malmö Aviation och Sverigeflyg ingår, har förvärvat tio nya flygplan och lagt option på ytterligare tio plan.

Braathens Aviation har tecknat avtal med Bombardier Aerospace om köp av tio nya flygplan av typen CSeries och option på ytterligare tio plan. Affären uppgår enligt Reuters till 665 miljoner dollar. Bombardier CSeries är en helt ny flygplanstyp som kommer i trafik först vid årsskiftet 2013/2014.

Fem av flygplanen är av typen CS100 med 125 säten och fem är av typen CS300 med 145 säten. Planen kommer att ersätta de Avro RJ100 som idag opereras av Malmö Aviation med Stockholms cityflygplats Bromma som nav. Flygplanen kommer att levereras successivt med start i början av 2014.

– Vi har fokuserat väldigt mycket på miljöaspekterna när vi valt ny flygplanstyp och CSeries förtjänar verkligen att kallas ”game changer” i flygindustrin speciellt med tanke på att flygplanet har 20-25 procent lägre bränsleförbrukning än andra flygplanstyper i samma storlek, säger Knut A Solberg, koncernchef i Braathens Aviation.

Kommentarer är stängda.

Clarion Hotel Post söker Food & Beverage Director
Sista ansökningsdag:
28 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024