Annons:

”Air Baltic i djup kris”

Air Baltic hävdar att man köper nya plan och därför måste avskeda personal, men enligt medieuppgifter är bolaget i djup kris.

Air Baltic ställer in hundratals flyg och avskedar nästa hälften av de anställda. Omkring 500 personer omfattas av de drastiska nedskärningarna och i november och december kommer över tusen flyg att ställas in, enligt Yle.
 
Enligt flygbolagets vd, korruptionsmisstänkte Bertol Flick, beror nedskärningarna på att den lettiska regeringen inte beslutat om de ska stödja bolaget eller inte. Regeringen säger å sin sida att man inte kommer att finansiera flygbolaget om inte Flick avgår.
 
Officiellt säger flygbolaget också att nedskärningarna beror på att man byter till nya flygplan och minskar antalet flygningar.
”Följaktligen kommer tio ur den nuvarande flygplansflottan på 34 flygplan att tas ur bruk. Tyvärr blir konsekvensen av detta att över 200 utav närapå 1 200 anställda kommer att behöva sägas upp för att proportionellt kunna tillgodose förändringen i flottan”, säger bolaget i ett officiellt uttalande.

Kommentarer är stängda.

Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Clarion Hotel Post söker Food & Beverage Director
Sista ansökningsdag:
28 maj 2024