Annons:

Affärsresenärer tveksamma till lågprisflyg till USA och Asien

I en ny undersökning säger hälften av de tillfrågande affärsresenärerna att de inte skulle resa med Ryanair eller Norwegians på deras möjliga lågprislinjer till USA och Asien.

I Resegeometris senaste branschmätning har över 3 000 nordiska affärsresenärer, som reser till Asien och Nordamerika, bedömt sannolikheten att de kommer att använda flygbolag med lågprisprofil på långdistanser när eller om detta blir en verklighet. Hälften av kunderna säger nej medan 38 procent säger att det är ganska troligt och bara 12 procent att det är mycket troligt.
 
– Tveklöst är affärsresenärerna delade i två läger i det här sammanhanget och frågan är om lågprisbolagens kalkyler håller för hälften av marknadspotentialen. Enbart ett lågt pris räcker alltså inte för att flörta med affärsresemarknaden på destinationer till Asien och Nordamerika, och en annan relevant fråga är då om dessa flygbolag kan tänka sig att anpassa sin nuvarande lågprisprodukt till affärsresenärernas behov, och hur detta i så fall kan komma att påverka priset, säger Jan Borg vice vd på Resegeometri Nordic.
 
Mest negativa till att använda lågprisbolag på långa distanser är svenska affärsresenärer där 55 procent säger att det inte alls är troligt, och minst negativa hittar vi i Danmark där 42 procent säger att det inte alls är troligt.

Kommentarer är stängda.

Clarion Hotel Post söker Food & Beverage Director
Sista ansökningsdag:
28 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024