Annons:

Germanwings överger Stockholm-Berlin när Lufthansa storsatsar

Lufthansas dotterbolag Germanwings slutar att flyga Stockholm-Berlin i samband med att Lufthansa startar flygningar dit två gånger dagligen. Det innebär att antalet flygningar från Lufthansa-gruppen tredubblas. 

I samband med att den nya storflygplatsen Berlin-Brandenburg invigs är det också premiär för Lufthansas flygningar mellan Stockholm och Berlin. Flygbolaget kör 12 gånger per vecka, att jämföra med fyra för Germanwings. 
– Det finns stort intresse för Berlin, framförallt på leisuremarknaden i Skandinavien. Vi ser en stor efterfrågan och tror att vi kommer att kunna ta marknadsandelar tack vare att vi har en bra produkt och kan erbjuda ett bra pris, 499 kronor, för enkel resa, säger Harro Julius Petersen, Nordenchef för Lufthansa, till Travel News. 
Den nya Stockholmslinjen är en del i Lufthansas stora satsning på Tysklands huvudstad i samband med att den nya storflygplatsen Berlin-Brandenburg Willy Brandt invigs.
– Lufthansa ökar antalet säten till och från Berlin med 40 procent till 180 000 säten per vecka. Det här är en jättesatsning även för ett stort bolag som Lufthansa och vi investerar 60 miljoner euro på att öka närvaron i Berlin, säger Harro Julius Petersen.
I dag räknar Lufthansa-gruppen att de har en fjärdedel av de 21 miljoner passagerare som flyger till och från Berlins flygplatser. För att öka andelen kommer flygbolaget allokera 35 flygplan för avgångar till och från huvudstaden från och med nästa sommar samtidigt som antalet destinationer ökar kraftigt. Nya destinationer som tidigare aldrig erbjudits från Berlin av något flygbolag är Valencia, Bologna och Birmingham.  

Kommentarer är stängda.

Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Clarion Hotel Post söker Food & Beverage Director
Sista ansökningsdag:
28 maj 2024