Annons:

Stockholm får direktlinje till Etiopien

Ethiopian Airlines, som på tisdagen blev medlem i Star Alliance, planerar att öppna en direktlinje från Stockholm nästa sommar.

Ethiopian Airlines blev idag Star Alliances 28:e medlem vid en ceremoni på Addis Abebas flygplats Bole International Airport. Efter signeringen talade Travel News exklusivt med Ethiopian Airlines vd, Tewolde Gebremariam, som avslöjade att bolaget kommer öppna en direktlinje mellan Stockholm och Addis Abeba.

– Vi samarbetar med vår partner SAS, och Swedavia för att öppna direktlinjen i början av

sommaren 2012, säger Gebremariam.

Direktlinjen planeras öppna i juni nästa år och ersätter Ethiopian Airlines redan existerade linje Stockholm-Rom-Addis Abeba. Direktlinjen, som kommer att ha minst fem avgångar i veckan, innebär att stora delar av Afrika nu nås enklare från Stockholm genom Ethiopians linjenät inom Afrika för både affärs- och leisureresenärer. SAS kommer fortsatt ha code-share på linjen.

– Nu när vi är med i Star Alliance blir det enklare för oss att ha en direktlinje till Skandinavien, som är en viktig marknad för oss. Eftersom vi endast flyger till Stockholm är SAS en viktig partner för oss, då vi genom dem når hela Norden, säger Gebremariam.

Ethiopian Airlines ska fortsätta flyga sin Boeing 767, men har flera B787 Dreamliners på väg in i flottan och Gebremariam antyder att de kan komma att användas på Stockholmslinjen i framtiden. Om Dreamlinern introduceras på den nya linjen blir Stockholm, utöver den enda reguljära direktlinjen till Afrika, även den första nordiska Dreamliner-destinationen.

Malin Rothenborg

Kommentarer är stängda.

Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Clarion Hotel Post söker Food & Beverage Director
Sista ansökningsdag:
28 maj 2024