Annons:

Cimber Sterling: Vi är störst i Skandinavien om fem år

Flygbolaget Cimber Sterling kämpar för att hålla sig flytande, men bolagets styrelseordförande säger att man kommer att vara störst i Skandinavien om fem år.

När Mansvell Enterprises i augusti övertog Cimber Sterling sköt Mansvell till 165 miljoner danska kronor till flygbolaget. Men det räckte inte och 239,3 miljoner kronor lånades in och var fjärde anställd avskedades. Efter en utdragen extraordinär stämma står det nu klart att aktieägarna låter bolaget erbjuda kreditorerna aktier i stället för att betala tillbaka låner, skriver Berlingske.

I och med detta ska bolaget vara på god väg mot ett driftsöverskott, säger styrelseordförande Gregory Gurtovoy. Men på frågan om det innebär att Cimber Sterling inte behöver fler kapitalinjektioner i framtiden säger han:
– Jag har ingen kristallkula. Det kan ingen svara på. Kommer det också att finnas behov för att skjuta till kapital i SAS eller Lufthansa? Det är det ingen som vet. Det kommer an på många saker, som bränslepriser och passagerarna och löner och BNP-tillväxt och tusen andra faktorer som jag inte kan reducera till ett enkelt svar. Vi får se hur marknaden reagerar.
Trots det osäkra läget säger ordföranden så här om sitt bolag:
– Om fem år är Cimber ett mycket starkt, mycket robust och profitabelt flygbolag, med en ledande position inom trafiken in och ut ur Skandinavien.

Kommentarer är stängda.

Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Clarion Hotel Post söker Food & Beverage Director
Sista ansökningsdag:
28 maj 2024