Annons:

Medling i Lufthansa-konflikten

Lufthansa och fackorganisationen UFO, som representerar 18 000 av Lufthansas flygvärdinnor, har kommit överens om medling för att lösa konflikten efter tre dagars strejk.

Sedan kabinpersonalens strejk på fredagen tvingat Lufthansa att ställa in runt hälften av sina flygningar kom parterna på kvällen överens om att kalla in medlare i konflikten. Beslutet fattades efter att det tyska flygbolaget tillmötesgick fackorganisationen UFO:s krav om att inte använda sig av inhyrd personal i Berlin, skriver Air Transport World. 
 
– Vi har skrivit på ett preliminärt avtal om medling av lönevillkor. Från och med imorgon kommer det inte vara några strejker förrän vi enats om att avvisa medlarens dom, säger Nicoley Baublies, chef för UFO till Reuters. 
 
Omkring 1 000 flygningar till och från Frankfurt ställdes in under fredagen, då Lufthansas personal strejkade en tredje dag. Enligt Lufthansa har 105 000 passagerare påverkats av strejkerna och de två första dagarna kostade flygbolaget cirka 10 miljoner euro. 

Kommentarer är stängda.

Clarion Hotel Post söker Food & Beverage Director
Sista ansökningsdag:
28 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024