Annons:

Ännu färre flygrörelser i augusti

Flygtrafiken i Sverige fortsätter att minska för sjätte månaden i rad.

Under augusti minskade flygtrafiken i svenskt luftrum med knappt fem procent, enligt statistik från LFV. Därmed har antalet flygrörelser minskat för sjätte månaden i rad.
– Flygtrafiken i Sverige drabbas nu av den lägre ekonomiska tillväxten i Sverige och finansoron som redan hämmat utvecklingen i Europa en längre tid. Därtill kommer ett högt flygbränslepris över en längre sammanhängande period, säger LFV:s omvärldsanalytiker Lars Ahlm.
Inrikes- och utrikestrafiken minskade med drygt sex respektive fem procent i augusti medan den överflygande trafiken minskade med drygt tre procent. Ackumulerat för årets åtta första månader innebär det en minskning av antalet flygrörelser med totalt knappt två procent jämfört med motsvarande period i fjol.
– När det gäller den överflygande trafiken har tillväxtekonomierna i Asien inneburit trafikökningar i Sverige tills nu. Men när de länderna tappar fart också får det direkt effekt på trafiken i svenskt luftrum, säger Lars Ahlm.
Med anledning av det svaga utfallet under första halvåret, samt att hösttrafiken 2011 var mycket stark, reviderar LFV prognosen för 2012 till en minskning med 2 procent.
– Det är mycket sannolikt att vi inom en relativt snar framtid kommer att få revidera denna prognos något nedåt med tanke på den svaga utvecklingen under de senaste två månaderna, säger Lars Ahlm.

Kommentarer är stängda.

Clarion Hotel Post söker Food & Beverage Director
Sista ansökningsdag:
28 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Flygtaxis Support söker nya medarbetare
Sista ansökningsdag:
4 juni 2024
Area Sales Manager till Stockholm
Sista ansökningsdag:
5 juni 2024