Annons:

Brittisk Dreamliner fick vända efter teknikfel i luften

Thomson Airways fick vända en av sina Boeing 787 Dreamliners från Manchester till Orlando efter teknikfel.

– Säkerheten för våra kunder och besättningen är av största vikt och vi ber om ursäkt för de problem förseningen orsakat, sa Thomson i ett uttalande.

Den olycksförföljda Dreamlinern har inte gjort den återkomst i resebranschen som man önskat hos tillverkaren Boeing. På Heathrow flygplats i London inträffade en brand i helgen ombord på en Dreamliner som gjorde att alla landningsbanor fick stänga under 90 minuter. Branden utbröt på en Ethiopian Airlines 787 Dreamliner. Flygplanet var vid brandtillfället parkerat och ingen var ombord. Vad som orsakat branden är ännu oklart.

Flygplansmodellen fick tillbaka till sitt flygtillstånd i maj efter att man godkänt Boeings omdesign av batterisystemet. Men inom några veckor efter att 787 återvände till himlen, hände ytterligare incidenter. Japan Airlines stoppade en planerad 787 Dreamliner-flygning förra månaden efter att ingenjörer hittat en felaktig tryckgivare i en av sina modifierade batteribehållare. Händelsen inträffade bara en dag efter det att flygbolaget åter satt Dreamlinern i trafik.

British Airways har sagt att man avvaktar med att lansera sina Dreamliner-flygningar till september.

Kommentarer är stängda.

Clarion Hotel Post söker Food & Beverage Director
Sista ansökningsdag:
28 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024