Annons:

Gunhild Stordalen och Per Schlingmann till Travel News Studio

Per Schlingmann, Gunhild A Stordalen, SVT:s Kinakännare Fredrik Önnevall och digitala gurun Hampus Brynolf är fyrklövern av föreläsare som deltar i Travel News Studio 13 februari i anslutning till Grand Travel Award 2014. Anmäl dig nu!

Över 300 nyckelpersoner i den skandinaviska resebranschen deltog i Travel News Studio vid Grand Travel Award 2013. På kvällen deltog 700 gäster. Inför 2014 års upplaga är förväntningarna lika stora.

 Temat för eftermiddagens seminarium är ”Tänk nytt, tänk rätt – mitt i skiftet, så blir innovativa tankar i dag framgång i morgon” och fokuserar på de genomgripande skiften som rese- och turistnäringen genomgår. Det handlar både om digitaliseringen, hållbarhet och den globala flytten av ekonomisk makt till Asien och Kina.

–        Vi hoppas att föreläsarna både ska inspirera och fördjupa deltagarnas kunskap. När det sker så genomgripande förändringar så snabbt är det viktigt att visa på exempel hur man kan hitta den rätta vägen framåt, säger Katarina Myrberg, chefredaktör på Travel News, som arrangerar Travel News Studio och Grand Travel Award 13 februari på Grand Hôtel.

 

Per Schlingmann blev rikskänd som kommunikations- och varumärkesstrategen bakom Nya Moderaterna, den framgångsrika förnyelsen av Moderaterna. I dag arbetar han som rådgivare i kommunikation och förändringsprocesser. Företag och organisationer står inför dramatiska förändringar i och med globalisering, digitalisering, värderingsförändringar och förändringar i konsumtionsbeteenden. De som har modet och förmågan att gå före och förändra och förnya sig är de som blir vinnarna – men hur går det till?

Den frågan försöker Schlingmann ge svar på genom exempel från Moderaternas förnyelse och branscher där förändringstrycket är stort.

–        Jag vill inspirera tillutveckling och förnyelse och berättar konkret hur man kan arbeta internt och externt, om fallgropar och hur man undviker dem.

 

Gunhild A. Stordalen har fått stort genomslag i Norge med miljöstiftelsen GreeNudge. Hon är gift med hotellkungen Petter Stordalen, är läkare och miljöaktivist och chef för Stordalen Foundation och  initativet EAT – Stockholm Food Forum.  På Travel News Studio talar hon om det gröna skiftet. Hur man går från välgörenhet till att integrera hållbarhet och CSR i själva affärsstrategin – och hur hållbarhet kan bidra till ökad lönsamhet.

GreeNudge har bland annat lett projekt tillsammans med hotellindustrin. Stordalen kommer att berätta hur det finns enorm potential till affärsmöjligheter med klimat- och hälsovinster för hotellen, även utöver energieffektivisieringen av själva hotellverksamheten.

–  Mat står upp till hälften av omsättningen på hotell, samtidigt är matproduktion i dag den största källan till koldioxidutsläpp, är den största förbrukaren av vatten och landområden i världen och bidrar till kroniska livsstilssjukdomar. Men med små enkla steg kan hotell göra stora förändringar som är både bättre för planeten, hälsan och ger ökad lönsamhet, säger Gunhild A.Stordalen.

 SVT:s utrikesreporter Fredrik Önnevall har följt det globala skiftet, där den ekonomiska och politiska makten i världen rört sig från väst till öst, från första parkett. Han var SVT:s första Kinakorrespondent under tre år, talar flytande kinesiska och har gjort sig känd för sina djupa kunskaper om Kina, dess ekonomiska och snabba samhälleliga utveckling. Han står också bakom den hyllade SVT-serien ”Kinas mat”.

 Hampus Brynolf, strategichef på Intellecta, är en av Sveriges ledande experter inom sociala medier och ”pappa” till Twittercensus – den genomgripande återkommande kartläggning av svenskspråkig twitter. På Travel News Studio utgår han från det digitala skiftet, hur vi grupperar oss på sociala medier och vilka konsekvenser det får för hur man kan arbeta med digitala kanaler. Rykande färsk data om svenska resebranschens digitala närvaro bjuder han också på.

 

Travel News Studio inleds klockan 15 13 februari i Vinterträdgården på Grand Hôtel i Stockholm och pågår till kl 18, då dörrarna öppnas till kvällens prisutdelningsgala Grand Travel Award. I priset 1 495 kronor exklusive moms ingår seminarium, vip-mingel och nätverkande, middag och dryck, prisutdelning och fest & underhållning.

 

Läs mer och boka din biljett till Travel News Studio och Grand Travel Award här

 

Läs mer om de nominerade till de 17 klasserna i Grand Travel Award här.

 

Biljetter enbart till kvällens prisutdelningsgala släpps senare i mån av plats.

 

 

 

 

Kommentarer är stängda.

Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024