Annons:

Nytt strejkhot för Lufthansa

Lufthansas piloter kan gå ut i en ny strejk efter en olöst tvist mellan det största pilotfacket Vereinigung Cockpit (VC) och arbetsgivaren.

Senast i april i år gick Lufthansas piloter ut i strejk efter att man inte lyckats enas i konflikter gällande löner och pensionsvillkor. Vårens strejk varade i tre dagar och resulterade i 3 800 inställda flyg och 400 000 drabbade passagerare.

Tvisten löstes däremot inte och för ett tag sen så inleddes förhandlingar på nytt. Nu är konfliktens största fråga pensionsvillkoren och oenigheter om Lufthansas satsning med lågprisflygningar, enligt Svenska Dagbladet.

Pilotfacket vill bland annat sänka till pensionsåldern till 55, det skriver nyhetssajten flygtorget.se

Förhandlingarna har fortgått till för ett par dar sedan då VC ska ha lämnat förhandlingarna och meddelat att de kan gå ut i strejk med omedelbar verkan.

– Vi hoppas bara att vi får åtminstone 24 timmars varsel. Just nu håller vi på och förbereder oss som bäst på hur vi ska mildra effekterna om strejken bryter ut, säger Martin Riecken, presstalesman på Lufthansa, till Svenska Dagbladet.

VC representerar 5 400 piloter men alla piloter som arbetar för Lufthansa är inte anslutna och vid en eventuell strejk kan även piloter som arbetar för något av Lufthansas dotterbolag rycka in.

Ingångslönen för piloter hos Lufthansa ligger i dagsläget på 73 000 euro (670 000 kronor) och bonus tillkommer.

Kommentarer är stängda.

Clarion Hotel Post söker Food & Beverage Director
Sista ansökningsdag:
28 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024