Annons:

Flygbolag jublar över oljeprisfall

Flygbolag runt om i världen kan komma att erhålla kostnadsbesparingar på motsvarande tolv miljarder dollar tack vare det stora oljeprisfallet. Det skriver Bloomberg.

Besparingarna förväntas resultera i högre vinster som kan komma att delas ut till aktieägarna i form av ökade utdelningar eller aktieåterköp.

– De dansar i gångarna av sina plan, säger George Hobica, vd för New York-baserade biljettprishemsidan airfarewatchdog.com.

– All skifferproduktion i USA, och det faktum att Opec inte har ökat produktionen. Kanske var höga oljepriser en villfarelse, säger han.

Peter Harbison, styrelseordförande hos CAPA Centre for Aviation i Sydney, menar att svackan i oljepriset inte kunde ha kommit vid ett bättre tillfälle för de sydostasiatiska flygbolagen, skriver di.se och hänvisar till Bloomberg.

– De har kommit till ett läge där de kan vara lönsamma vid 100 dollar per fat, så för tillfället kommer dem att vara nettomottagare.

Under det senaste kvartalet har Bloombergs World Airlines Index ökat med 25 procent samtidigt som Brent-oljan har backat med 37 procent.

Kommentarer är stängda.

Clarion Hotel Post söker Food & Beverage Director
Sista ansökningsdag:
28 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024