Annons:

Flygolyckan: Andrepiloten kraschade planet med flit

Andrepiloten vägrade öppna dörren för förstepiloten och fick planet att gå på ner låg höjd. Det uppger åklagaren under en presskonferens om Germanwingsplanet som kraschade i Alperna igår, rapporter dn.se.

Åklagaren som utreder fallet där ett plan från Germanwings igår kraschade i franska alperna har idag hållit en presskonferens. Enligt uppgifter från den ena svarta lådan som hittats ska förstepiloten ha lämnat cockpit och bett andrepiloten ta över spakarna.

Andrepiloten ser då till att snabbt ta ner planet på lägre höjd. När förstepiloten först knackar och sedan bankar på dörren får han inget svar. Enligt ljudet från svarta lådan andas andrepiloten normalt, och inte som någon som exempelvis drabbats av en hjärtattack.

”Idag kl 12.30 tolkar vi utredare detta som att andrepiloten vägrade öppna dörren för förstepiloten och tryckte på knappen som fick planet att gå ned på lägre höjd. Vi vet fortafarande inte varför men det kan vara som en vilja att förstöra planet!” skriver DN att åklagaren säger.

Kommentarer är stängda.

Clarion Hotel Post söker Food & Beverage Director
Sista ansökningsdag:
28 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024