Annons:

Rekordår för Airberlin i Sverige

Airberlin ökade antalet passagerare mellan Sverige och Tyskland med 15 procent i fjol, och man vill fortsätta växa. Men fiaskot med Berlins ännu ej öppnade nya flygplats innebär förlorade möjligheter.

Under 2014 flög Airberlin 500 000 passagerare mellan Sverige och Tyskland, vilket är nytt rekord för bolaget och en ökning med 15 procent från 2013. Berlin är den populäraste destinationen för svenskar, och där ökade antal sålda säten med 21 procent.

– 60 procent av våra passagerare från Sverige bor i Berlin. Turism är en av våra hörnstenar och det kommer det alltid vara, berättade Airberlins kommunikationschef Aage Dünhaupt på en pressträff i Stockholm igår.

Samtidigt ökade antalet tyskar som reste till Sverige med 16 procent. Idag har Airberlin drygt 50 avgångar i veckan Berlin-Stockholm och Berlin-Göteborg.

Aage Dünhaupt tog upp hur Berlins attraktionskraft ökat de senaste åren och kallade det för ”en perfekt imperfekt stad”.

– Man har försökt att öppna en ny flygplats i fem år nu, sa Aage Dünhaupt med ett snett leende.

Han syftade på den nya flygplatsen Berlin Brandenburg som är tänkt att ersätta den gamla Tegel, men som på grund av byggfiasko inte kunnat öppna.

– Det innebär missade möjligheter för oss. På den nya flygplatsen hade vi kunnat ha en smidigare organisation och optimera våra tidtabeller.

När flygplatsen ska kunna öppna vet ingen.

– Man hör nya rykten varje vecka. Nu pratas det om 2017.

Nu har Airberlin påbörjat en uppfräschning av sin flygplansflotta, som idag är på 144 plan. Nya säten är på gång till kort- och medeldistanslinjerna. De ska ge mer benutrymme, och inte förändra antalet platser ombord.

Vidare har bolaget börjat installera wifi på planen, som nu finns på en del långdistansrutter. Inom tre år är det tänkt att alla plan ska kunna erbjuda uppkoppling.

Kommentarer är stängda.

Clarion Hotel Post söker Food & Beverage Director
Sista ansökningsdag:
28 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024