Annons:

Iberia lanserar nio nya långlinjer

Iberia är ännu ett i raden av europeiska flygbolag som planerar nya långdistanslinjer. Flygbolaget räknar med att under 2016 och 2017 starta nio rutter till Asien, Afrika och Amerika.

Liksom SAS, Norwegian och polska LOT planerar nu också det spanska flygbolaget Ibera att lansera nya långdistanslinjer, skriver danska Check-in.dk

Flygbolaget, som precis håller på att slutföra uppköpet av fem Airbus A330-200 och åtta Airbus A350-900, förhandlar nu om inte mindre än nio nya långdistanslinjer. Tokyo, Doha, Johannesburg, Toronto, Guadalajarai Mexiko, Managua i Nicaragua, San Juan de Puerto Rico, Brasilia och Ascunsion i Paraguay är de möjliga destinationerna.  

– Detta bekräftar på vårt engagemang för en fortsatt global tillväxt, men fortfarande under förutsättningen att hållbar lönsamhet är av stor vikt för oss. Det är också viktigt att vi får stöd från våra kunder, våra anställda och våra aktieägare i IAG, säger Iberias styrelseordförande Luis Gallego. 

Den kommande expansionen följer bolagets ”Plan de Futuro” från april 2014. Sedan dess har Iberia och dotterbolagen Iberia Express och Air Nostrum tillsammans lanserat 30 nya linjer till 22 nya destinationer.

Kommentarer är stängda.

Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Clarion Hotel Post söker Food & Beverage Director
Sista ansökningsdag:
28 maj 2024