Annons:

Gotlandsbåten ställer in trafiken

Gotlandsbåten lägger ner trafiken mellan Visby, Västervik och Nynäshamn 2017. Årets miljonförlust ligger bakom beslutet, rapporterar Sveriges Radio.

Gotlandsbåten AB, som startades 2013 Pigge Werkelin 2013 trafikerade i somras Visby-Västervik och Visby-Nynäshamn med bilfärjan HSC Express.
Konkurrensen med Destination Gotland ledde till låga priser under sommaren, vilket ledde till Gotlandsbåtens premiärsäsong inte gick runt, trots 160 000 sålda biljetter.

För några veckor sedan sökte Gotlandsbåten nya aktieägare och kring 30 miljoner kronor i nytt kapital, för att det skulle kunna bli en fortsättning nästa sommar. Men detta gick alltså inte.

Tre åretruntanställda i Gotlandsbåten och ett antal medarbetare i rederiet HSC Nordic sägs upp som en följd av beslutet. Ralph Axelson fortsätter som oavlönad VD för att hitta eventuella framtida lösningar. Fartyget HSC Express blir nu fullt ut tillgängligt för chartermarknaden, skriver Sverige Radio.

– Det är tråkigt att behöva konstatera att vi inte nådde fram med emissionen. Vi var många medarbetare, varav nu ett antal förlorar sina jobb, som gav allt för Gotlandsbåten det här året och gjorde fantastiska och historiska insatser, säger Ralph Axelson vd för Gotlandsbåten. De och alla våra resenärer är värda ett stort tack, säger Ralph Axelson i ett uttalande.

Samtidigt har Gotlandsbåten inte kunnat visa ett positivt resultat, utan visar upp en miljonförlust i år. Enligt bolaget var det de pressade biljettpriserna som gjorde att Gotlandsbåtens premiärsäsong inte gick runt.

En kommentar

  1. Johan Magnus Eriksson: Den som inte vågar, vinner inte! Bra kämpat Gotlandsbåten, bra kämpat Ralph. Förr eller senare lyckas ni, det behövs konkurrens mellan Gotlandboch fastlandet. Fortsätt håll fanan högt!
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024