Annons:

Annons:

Kaptenen vägrade återvända till det sjunkande fartyget

Myndigheterna uppmanade gång på gång Costa Concordias kapten att återvända till sitt sjunkande skepp och hjälpa sina passagerare, men kaptenen smet från olycksplatsen med en taxibåt. Läs ett utdrag ur konversationen mellan kaptenen och hamnmyndigheten.

En utskrift av samtalet mellan Costa Concordias kapten Francesco Schettino och hamnmyndigheter efter grundstötningen finns nu att läsa hos radiostationen WLSAM. Minst 11 personer omkom i olyckan och 24 saknas ännu.

Myndigheten uppmanar gång på gång kaptenen att återvända till fartyget och rapportera hur många passagerare som ännu är fast på den sjunkande båten. Myndigheten beordrar kaptenen att återvända och poängterar att de nu har befälet eftersom kaptenen har meddelat att han har övergivit skeppet.

– Berätta för mig om det finns barn, kvinnor eller män som behöver hjälp och ge mig ett antal för var och en av dessa kategorier, förstår du? Schettino, du kanske har räddat dig själv från havet men det kommer att vara väldigt dåligt för dig! Ta dig tillbaka ombord för guds skull! manar myndigheten.

– Officer, snälla, vädjar kaptenen.

Klockan två på natten sågs kaptenen smita från ön och olycksbåten genom att kliva i en taxibåt. Han anhölls senare misstänkt för bland annat dråp men har nu beviljats husarrest, skriver DN.

Här kan du läsa ett utdrag ur konversationen mellan myndigheten och kaptenen.

Skriv en kommentar