Annons:

Annons:

Las Vegas mobiliserar för att hindra turisttapp

Las Vegas kan räkna med ett turisttapp på cirka fem procent de kommande halvåret, som en följd av masskjutningen i början av oktober. Det visar beräkningar som investeringsbanken Morgan Stanley genomfört.

44 procent av Las Vegas invånare lever av turism och i fjol kunde staden räkna in 43 miljoner besökare som i snitt spenderade nästan 8 000 kronor under vistelsen.

Det är alltså stora summor i omlopp och rädslan för att masskjutningen i början av oktober ska påverka turismen enligt investeringsbanken Morgan Stanleys beräkningar är därmed stor. För att försöka förhindra detta har spelstaden ersatt sin gamla slogan ”Det som händer i Vegas, stannar i Vegas”, med hashtaggen #vegasstrong som nu syns på många av stadens neonblinkande reklamskyltar, skriver Dagbladet.

En av många kändisar som twittrat under taggen, är den gamla tennisstjärnan André Agassi som skriver: ”Vad är styrka? Styrka är parkeringsvakter som blir livräddare och mödrar som blir livräddare”.

Vidare säljs t-shirts med mottot tryckt på bröstet, där inkomsten oavkortat går till offer och släktingar efter masskjutningen.

– Vi måste ta vara på våra turister och på oss själva. Det är det vi koncentrerar oss på nu, säger turistchefen Rossi Ralenkotter i en kommentar.

Välkommen att kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av redaktionen. Kommentarer som kan anses vara olagliga, avviker från ämnet eller inte håller en god ton kommer att avpubliceras.

Teamleader till contact center, vikariat på ca 1 år
Sista ansökningsdag:
30 March, 2018
Affärsresesäljare
Sista ansökningsdag:
21 March, 2018
Resesäljare, vikariat 4 månader
Sista ansökningsdag:
30 March, 2018
General Manager till nytt boutiquehotell i Stockholm
Sista ansökningsdag:
02 April, 2018
Affärsområdeschef för Grupp & Event.
Sista ansökningsdag:
31 March, 2018
Travel Consultant
Sista ansökningsdag:
28 March, 2018
På nytt jobb