Annons:

Annons:

Ett steg framåt för Sälens flygplats

Nu är det klart att staten skjuter till en kvarts miljard till en utbyggnad av Sälens flygplats. Det skriver TT.

Det investeringsstöd på 250 miljoner kronor som den då borgerliga regeringen fattade beslutad om för tre år sedan har nu godkänts av EU-kommissionen. Satsningen innebär bland annat att flygplatsens start- och landningsbana förlängs till 2 500 meter. Den totala kostnaden beräknas till närmare 700 miljoner kronor, skriver TT

– Från statens sida handlar det om att främja möjligheten till ökad tursim och fler arbetstillfällen i regionen, säger infrastrukturminister Anna Johansson (S) till TT.

Enligt konsortiet bakom projektet, Scandinavian Mountains Airports, prognos ska hundratusentals charterresenärer använda flygplatsen inom några år, vilket är förutsättning för att den inte ska gå med förlust.

Den siffran ifrågasätt dock av transportekonomen och miljöpartisten Arne Karyd som till SVT Nyheter Dalarna säger att det inte kommer så många nya skidturisterbara för att man bygger en flygplats.
LÄS OCKSÅ: Nytt bakslag för Sälens flygsatsning

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA
Manager Cities + Tours
Sista ansökningsdag:
24 november 2019
Haman Scandinavia söker Key Account
Sista ansökningsdag:
24 november 2019