Annons:

Kriget i Ukraina hindrar SAS från att flyga till Asien

Det återstår att se när och i vilken utsträckning SAS tänker flyga till Asien i framtiden. Det säger bolagets vd Anko van der Werff i ett samtal med investerare, enligt den danska sajten Check-in.dk rapporterar Di. - Med tiden kan vi förstås öka med avgångar, till exempel till USA, men om Asien på allvar ska återvända så kommer det att bli nödvändigt att kunna flyga över Ryssland, sa Anko van der Werff.

Före covid flög SAS 25 avgångar i veckan till destinationer i Asien, till Shanghai, Hongkong och Tokyo. Nu har bolaget tre avgångar till Shanghai i veckan, och inga planer på att öka igen.

– Det är tydligt att kriget inte är över under de kommande veckorna eller månaderna. Vi utvärderar kontinuerligt vad detta betyder för oss, och vi är i en något sämre situation än vissa av våra centraleuropeiska konkurrenter, eftersom den extra flygtiden de har är något kortare än vår, sa Anko van der Werff enligt den danska sajten Check-in.dk rapporterar Di..

Just nu tar Shanghai-flighterna från Köpenhamn 11 timmar och 30 minuter, jämfört med tidigare 9 timmar och 30 minuter, eftersom rutterna blir längre när det inte går att flyga över Ryssland. När rutterna blir längre stiger också priserna.

En kommentar

  1. Tim: De flög även till Peking dagligen
Clarion Hotel Post söker Food & Beverage Director
Sista ansökningsdag:
28 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024