Annons:

Ny direktlinje till Hamburg från Landvetter

Eurowings expanderar på Göteborg Landvetter Airport och startar upp en ny direktlinje till Tysklands näst största stad Hamburg. Det tyska lågprisflygbolaget utökar därmed sitt utbud från Göteborg med ytterligare en destination utöver den befintliga flyglinjen till Düsseldorf, enligt ett pressmeddelande.

Den 29 mars 2020 börjar Eurowings flyga direkt till Hamburg från Landvetter sex gånger i veckan. Eurowings som ingår i Lufthansa-Gruppen blir det andra flygbolaget som trafikerar sträckan. Utrikestrafiken på Göteborg Landvetter fortsätter att växa och antalet utrikesresenärer under september månad visade en ökning på 3 procent jämfört med föregående år. Hamburg och Tyskland i sin helhet har ökat i attraktivitet de senaste åren och antalet resenärer mellan Göteborg och Hamburg har fördubblats sedan 2016. Tyskland är den näst största marknaden för inresande besökare till Göteborgsregionen räknat i antal gästnätter och har visat en fortsatt stadig positiv utveckling under 2019.

Den nya flyglinjen startar den 29 mars 2020 och kommer att trafikeras med A319 (150 säten) och A320 (174 säten). Linjen är en helårslinje med 6 avgångar per vecka (ej lördagar). Landvetter – Hamburg blir Eurowings femte direktlinje från Swedavias flygplatser, utöver linjerna från Landvetter till Hamburg och Düsseldorf, flyger de från Arlanda till Düsseldorf, Hamburg och Köln.

Kommentarer är stängda.

Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Clarion Hotel Post söker Food & Beverage Director
Sista ansökningsdag:
28 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024