Annons:

Annons:

Så mycket betalar SAS i flygskatt

Att flygskatten är impopulär bland landets flygbolag är ingen nyhet. Men nu avslöjar SAS vd Rickard Gustafsson hur mycket bolaget betalar i flygskatt i en intervju i DN.

– Jag kan konstatera att SAS har betalat 262 miljoner kronor i flygskatt i Sverige och 655 miljoner kronor i Norge. Det är sammanlagt en miljard i skatt till något som inte gör industrin hållbar eller som har någon positiv påverkan på miljön. Jag anser att pengarna kan användas på ett bättre sätt i omställningen mot att göra flyg till ett hållbart resande, säger Rickard Gustafson i en intervju till Dagens Nyheter.

Anledningen till att Norge har högre skattekostnader än Sverige är att de norska siffrorna är på helåret och Sverige haft skatten bara i sju månader.

2 kommentarer

  1. vän av ordning: Är väl ändå resenärerna som fått betala miljarden och inte SAS/Rickard? Svara
  2. Flygkonsult: Det är flygbolagen som betalar skatten så de avgör själva om de vill lägga skatten på biljettpriset eller ej Svara

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

2 KOMMENTARER ÖPPNA