Annons:

Annons:

SAS kallar till extrastämma – planerar nyemission

Flygbolaget SAS har sökt bemyndigande för att göra en riktad emission på 66 miljoner stamaktier, enligt ett pressmeddelande.

”SAS styrelse har inte fattat något beslut om att utnyttja ett eventuellt bemyndigande, men önskar som ett led i utvärderingen av alternativa finansieringsformer ha möjlighet att fatta ett sådant beslut om marknadsförhållandena och andra förhållanden är gynnsamma”, skriver bolaget.

SAS skriver också att bolagets huvudägare förväntas stödja styrelsens förslag till bemyndigande.

Den eventuella emissionen görs för att minska flygbolagets finansieringskostnader. SAS avser att kalla till extra bolagsstämma den 3 november med förslag till bemyndigande för styrelsen att kunna besluta om nyemissionen.

De tre staterna är huvudägare och äger i dagsläget cirka 17,2 (Sverige), 14,2 (Danmark) respektive 11,5 procent (Norge) av flygbolaget. Ägandet ligger i enbart stam- och inga preferensaktier. Den fjärde största ägaren, Knut och Alice Wallenbergs stiftelse, äger cirka 7,5 procent.

Näringsminister Mikael Damberg skriver i ett pressmeddelande från regeringen att staten avstår från att teckna aktier då man inte är en långsiktig ägare i SAS.

”Vi anser att det är positivt att SAS AB vill förstärka sin finansiella position. Vi har varit tydliga med att vi inte är en långsiktig ägare, men däremot en ansvarsfull ägare och gör därför det vi kan för att underlätta för bolaget att ta in nytt kapital – i detta fall genom att inte sälja aktier på marknaden under en period efter bolagets nyemission”, säger Mikael Damberg i ett uttalande.

Inte heller Norge avser att teckna aktier i en emission. Danmark meddelar dock att man kommer att teckna aktier.

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA
ANNONS
ANNONS
Kundservicechef till Birka Cruises
Sista ansökningsdag:
15 juli 2018
Stena Line Travel Group söker Contracting Manager
Sista ansökningsdag:
11 juli 2018
Thabela Travel söker VD till huvudkontoret i Täby
Sista ansökningsdag:
22 juni 2018
Affärsresesäljare till Växjö
Sista ansökningsdag:
3 juli 2018
Business Travel Counselor
Sista ansökningsdag:
25 juni 2018