Annons:

SAS lägger ner Bangkok som helårslinje

SAS kommer att stänga en av sina äldsta flygrutter nästa vår. I stället för den 60 år gamla linjen från Köpenhamn öppnar SAS en direktlinje till San Francisco. Bangkoklinjen blir i stället endast en vinterlinje.

Till våren lägger SAS ner sin helårslinje mellan Köpenhamn och Bangkok. Den 8 april upphör rutten, säger SAS Norges informationschef Knut Morten Johansen till norska Aftenbladet. Bangkoklinjen har trafikerats sedan 1949, men efter över 60 år stängs den alltså som helårslinje
Orsaken är att flygbolaget tror att förtjänsten blir större med en linje till USA. Flygplanet ska användas till en ny linje till San Francisco.
Under flera år har linjen till Bangkok haft problem med att alltför många lågprisbiljetter sålts. Till USA är det traditionellt fler som reser till fullpris. SAS räknar med att den nya linjen ska inbringa mer också på grund av att man kan göra returresan snabbare än på Bangkoklinjen.
Passagerare som har köpt biljetter till avgångar efter den 8 april flyttas till andra flygbolag.

Enligt SAS pressjour är tanken att Bangkoklinjen återuppstår som säsongsdestination och flygs under november till mars 2014, den period när det är högsäsong för Asientrafik, men beslut om det fattas inte förrän nästa år när flygschemat läggs.

 

Artikeln är uppdaterad 9.30 på måndagen.

Kommentarer är stängda.

Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024