Annons:

Annons:

Wow Air lämnar Västerås

I maj lyfte Wow Airs första plan från Västerås flygplats. Nu meddelar bolaget att man lämnar flygplatsen efter sommarsäsongen och flyttar till Arlanda.

– Genom att flytta från Västerås till Arlanda får vi möjlighet att erbjuda våra passagerare fler internationella anslutningar och vi får ett större flygnätverk. Vår affärsidé är att erbjuda resenärer prisvärda alternativ till USA och Kanada med kort transfertid i Reykjavik, säger Skúli Mogensen, vd och ägare för Wow Air i ett pressmeddelande.

Det var i september i fjol som det isländska lågprisflygbolaget Wow Air presenterade nyheten att man skulle börja flyga från Västerås via Reykjavik till Boston och Washington. Det nordamerikanska programmet från Reykjavik utökades sedan med San Fransisco, Los Angeles, Montreal, Toronto och New York.

Första planet från Västerås lyfte den 19 maj i år, men efter sommarsäsongen blir det alltså inte mer. Från och med den 18 november är det i stället Arlanda som gäller för Wow Air. En vecka senare, den 25 november, lanserar bolaget en ny New York-rutt från Reykjavik.

– Wow Air har uttryckt att de vill ha inrikesanslutningar och det har inte Västerås flygplats. Jag respekterar deras beslut att lämna oss efter sommarsäsongen, säger Eva Wetterstrand, marknadschef på Västerås flygplats till Travel News.

2 kommentarer

  1. Anonym: Det är helt orealistiskt att bygga upp internationell trafik från remote flygplatser undra hur mycket bolaget har förlorat? Svara
  2. Thomas: Dom har inte förlorat någonting eftersom planen gått fulla. Ta reda på fakta. Svara

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

2 KOMMENTARER ÖPPNA
AFFÄRSRESESÄLJARE GÖTEBORG
Sista ansökningsdag:
27 maj 2019