Annons:

Mikael Wennerström är ny chef på Room Republic

Mikael Wennerström är ny chef på Room Republic. Här svarar han på Travel News På nytt jobb-enkät.

Varför du tror du att de valde dig?
Har jobbat tidigare med Kjell och Karin på Grand Hotel i Helsingborg på 2000-talet under cirka sex år där vi samarbetade väldigt bra och produkten utvecklades så pass bra att Petter Stordalen köpte hotellet. Tror även att de känner en trygghet med min erfarenhet och ledarskap.

Vad gör dig till en bra chef?
Management by walking around är mitt motto. Tror också en viktig del av mitt ledarskap är att jag låter personalen utvecklas och att jag behandlar dem med respekt. Det gör att alla ger det där lilla extra som behövs när man jobbar med service. En annan viktig del är att jag älskar mitt jobb.

Vad är Room Republic?
Ett hotellbolag som idag driver tre hotell i Sverige och två i Palma de Mallorca. Bolaget har varit mycket framgångsrika på att ompositionera hotell och snabbt skapa bra lönsamhet.  Skämtsamt säger vi ”vår passion är att göra fastighetsägare ännu rikare”. Bolaget vill växa och därför har Kjell valt att fokusera på affärsutveckling tillsammans med vårt välgörenhetsprojekt i Sydafrika för föräldralösa barn i Sydafrika – Dandelion (www.dandelionchild.nu).

Du ska göra en turn around, var börjar du?
Det är ingen turn around då bolaget är framgångsrikt, utan min uppgift blir att fortsätta att utveckla våra svenska hotell. Mitt stora fokus i början är på nystartade The Vault Hotel samt att se över vilka driftsfördelar som finns nu när vi växer.  The Vault Hotel har fantastiska förutsättningar och har redan börjat visa goda resultat.
När och hur vet du om du är färdig?

Det blir man aldrig men ett bra steg på vägen är att nå hög eNPS score och lönsamhet.

Ni driver ett hotell i Palma, hur många svenskhotell finns det på Mallorca?
Jag tror att det är fem eller sex och sedan är några till på väg.

Vad är det första du ser när du kommer in på ett hotell?
Är mer vad jag ”känner” som är viktigt. Man kan inreda med fantastiska saker men får man inte rätt balans och rätt personal så blir ändå känslan kall och opersonlig. Är något som Kjell och Karin lyckats väldigt bra med att man verkligen känner sig välkommen och man får en Feel Good känsla när man stiger in på Room Republic hotellen.

Hur börjar du din arbetsdag?
Då fokuset just nu är på The Vault Hotel startar jag  dagen där. Viktigt för mig som ny är att se över alla delarna från frukost till städ till reception, ja allt som rör våra gäster för att se hur och var förbättringsåtgärder behövs. Det är hur våra gäster trivs som visar på vilka möjligheter vi har.

Din viktigaste KPI?
eNPS (hur personalen mår och trivs)

Vad skulle få dig att byta arbetsgivare?
Just nu finns det ingenting – jag har fått ett fantastiskt roligt och spännande jobb som jag ser mig på ett antal år framöver.

Besöksnäringens största utmaning?
Locka fler internationella möten och evenemang till Sverige och att även få svenskarna att semestra mer i sitt eget land året runt. De sparar både tid och pengar. Till exempel spela golf kan man göra året runt i Skåne.

Namn: Mikael Wennerström

Titel: VD på Room Republic AB

Familj: Fru – Helena Wennerström
Son – Kim Wennerström 31 år
Dotter – Nicole Wennerström 29 år
2 barnbarn på 2,5 år och 1 år. Vincent och Leonel. Ett tredje barnbarn på väg.

Ålder: 60

Bor: I ett gammalt missionshus i Ödåkra i utkanten av Helsingborg

Senaste resa: Till London med sonen för att se Premier League.

Favorithotell: The Aiyapura Koh Chang i Thailand. Där kan man verkligen koppla av och njuta.

Favoritfärjebolag: Forsea såklart då man bor i Helsingborg. De har börjat en spännande resa där de satsar på personalen och eldrivna färjor och dessutom är de en viktig samarbetspartner till oss.  Förra lördagen tog familjen en tripp över sundet och då inser man vilken internationell stad man bor i och hur viktig Forsea är.

Favoritreseapp: TripAdvisor

Flygbolag som jag åker helst med: SAS

Favoritdestination: Pilar de la Horadada (strax utanför Torrevieja i Spanien)

Min drömresa:  Rundresa i Sydafrika

Detta vet vi inte om dig: Min förmåga på squashbanan. Spelade i juniorlandslaget för mååånga år sedan.

 

Kommentarer är stängda.

Clarion Hotel Post söker Food & Beverage Director
Sista ansökningsdag:
28 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024