Annons:

Annons:

Nordic Choice Hotels vädjar till Migrationsverket om ökad flexibilitet

Tusentals nya svenskar riskerar utvisning till följd av Covid-19. Anledningen är de massiva uppsägningar som nu genomförs vilket innebär att de med arbetstillstånd i Sverige, villkorade av anställning, nu är i fara för att utvisas till de länder som de för några år sedan flydde ifrån. Nordic Choice Hotels har genom ett brev till Migrationsverkets generaldirektör vädjat om en ökad flexibilitet under den tid som Covid-19 lamslår samhället, enligt ett pressmeddelande.

Svensk besöksnärings stor utmaning fram till senhösten 2019 var brist på personal. En brist som var akut och växande. En viktig del av att lösa bristen på arbetskraft har varit att ta vara på alla nya svenskar som kommit till landet de senaste åren. Nordic Choice Hotels har gått från 115 olika nationaliteter i personalstyrkan till över 170. Detta samtidigt som personalnöjdhet och gästnöjdhet slagit nya nivåer.

– I januari planerade vi för att de närmaste åren anställa 45 000 nya medarbetare till följd av en kraftigt växande verksamhet och naturliga avgångar. I mars förändrades detta fullständigt när Covid-19 fullständigt punkterade världens resande och vi i bolaget tvingades säga upp och permittera 7500 av våra medarbetare. Vi vet dock att detta är tillfälligt och att vi och branschen kommer behöva våra kollegor igen. Vi oroas därför över den risk som nu finns att när medarbetarna tappar sina anställningar också kommer att utvisas till sina hemländer. Det skulle naturligtvis inte bara vara en tragedi för dem själva utan också för en hel näring som är måna om att de kommande åren kunna återanställa de gamla kollegorna igen, säger Tina Tropp Jerresand, nordisk HR-direktör för Nordic Choice Hotels.

De som nu sägs upp har enligt utlänningslagen tre månader på sig att hitta en ny arbetsgivare. Lyckas inte detta så riskerar dessa människor att utvisas till sina tidigare hemländer.

– Vi vill med brevet till Migrationsverkets generaldirektör Mikael Ribbenvik vädja om hjälp att hitta en lösning för denna grupp i en situation som är allt annat är normal. För att trygga deras tillvaro och svensk besöksnärings så önskar vi en ökad flexibilitet kring deras situation under de akuta månader vi befinner oss i, säger Tina Tropp Jerresand.

I brevet vädjar Nordic Choice Hotels om att Migrationsverket fattar ett beslut om att under rådande omständigheter inte använda möjligheten att återkalla arbetstillstånd för personer som inte hinner hitta ett nytt arbete under den nu gällande tremånadersperioden. Man vill också se förenklingar för stora, välkända och seriösa arbetsgivare att kunna överta medarbetare.

– Vi har en bra dialog med flertalet stora företag som behöver arbetskraft men som skräms av den omfattande administration som dagens rutiner innebär. Genom en ökad flexibilitet från Migrationsverket så skulle vi kunna rädda kvar de människor som nu riskerar utvisning samtidigt som vi hjälper företag som nu är under stor press som sjuk- och hälsovården, livsmedelsföretagen och de stora logistikoperatörerna, säger Tropp Jerresand.

7 kommentarer

  1. Johan: Med alla varsel och den enorma arbetslöshet vi har och som väntas blir ännu värre till hösten (15%) ska det väl inte vara några problem att finna arbetskraft.
  2. Erik: @Johan. Att arbetslösheten är hög nu har ju förklarliga skäl. När behovet ökar igen så kommer mycket av den personal som idag blivit uppsagd eller permitterad att återgå till sina tjänster, och uppsagda pga arbetsbrist har ju alltid förtur på lediga tjänster hos samma arbetsgivare. Så även om det ser mkt ut nu, så kommer det förmodligen plana ut till hösten/vintern. Sen finns det ju faktiskt folk som även innan pandemin blev av med jobbet, och om det var svårt att hitta jobb innan, så är det i princip omöjligt nu
  3. Johan: Tack Erik för dina kommentarer. Gläder mig att se att det finns flera optimister. Tyvärr, är prognosen att det ej kommer tillbaka till det ”normala” och då det väntas massarbetslöshet till hösten, är jag övertygad om att man kommer finna annan billig arbetskraft. Respekt till Nordic Choice dock som anställer unga, nyanlända.
  4. Anders P.: Allt till alla, men inget till skattebetalarna. Gymnasieamnestin var helt fel från början men varför skall denna grupp återigen ges förtur? Nordic Choice får gärna tycka till, för det får jag också. Men deras tyckande påverkar mitt val av hotell. Nej tack till deras förslag.
  5. Anders Ivarsson: Anders P, känns som du bör bli politiskt aktiv om du inte redan är det så kan man rösta på ditt parti, eller inte....
  6. Emelie G: De gröna näringarna skriker efter arbetskraft...
  7. Markus: Kan tycka att hotellkedjor bör hålla sig utanför politiken, låt myndigheterna sköta sitt helt enkelt. Om/när allt börjar återhämta sig så kommer det finnas gott om folk inom landets egna gränser som behöver arbete då deras tidigare arbeten har upphört. Ingen vet hur lång tid det tar innan allt återhämtat sig, men att tro att allt är på banan i år inom besöksnäringen i år är naivt enligt mig.

Prenumerera gratis på Travel News fullmatade nyhetsbrev och få senaste nytt från reseindustrin varje vardag senast klockan 8.